Drie mensen gered uit lawines

Lawine

Drie mensen gered uit lawines

Afgelopen week is er weer een behoorlijke hoeveelheid sneeuw naar beneden gekomen. De kans op lawines wordt dan ook steeds groter. Nu zijn er wel minder mensen in de bergen actief maar het is toch weer gelukt dat er 3 mensen in aanraking zijn gekomen met een lawine

De lawines deden zich voor in de regio Innsbruck-Land. Daar zijn gisteren  drie alpinisten gered. Volgens de politie zijn alle drie de mensen rond het middaguur onder medische behandeling gesteld.

Neustift Stubaital

In Neustift in het Stubaital is woensdagochtend een persoon gedeeltelijk in het open terrein begraven en een andere alpinist volledig begraven, aldus de politie. De twee wisten elkaar uit te graven en hadden volgens de politie geen ernstige verwondingen.

Gewond na lawine in Axamer Lizum

In het Hoadl-gebied in het skigebied Axamer Lizum, dat nog wel is gesloten, waren 2 Duitse skiërs onderweg (21 en 30 jaar) De twee hebben er samen voor gezorgd dat er een zogenaamd “schneebrett” los kwam. De 21-jarige werd ongeveer 80 meter meegesleurd door de lawine

Hij kon zijn lawine-airbag nog in werking zetten en werd zodoende niet helemaal bedolven onder de sneeuw. Hij werd gered door de 30 jarige vriend die ook hulp had van andere skiërs. De man kwam er met een lichte blessure aan de enkel vanaf.

Sölden Lawinehang 2 doden

Bron: Tiroler Tageszeitung

Cityhouse Flipside Groot Banner

In2sportbrands Winter banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht