Drie Nederlanders overleden door Lawine in Ötztal

Sölden Lawinehang 2 doden

Dejavu moment waarbij ook in Sölden Nederlanders om het leven kwamen in november 2019

Drie Nederlanders overleden door Lawine in Ötztal

Groot alarm in Ötztal meerdere mensen bedolven door lawine. Er is door het controlecenturm een groot alarm afgegeven, meerdere lawines zijn mogelijk.

Vanochtend zijn meerdere mensen bedolven geraakt onder een natte sneeuwlawine. Volgens de politie was een groep van zeventien Nederlanders in het gebied Venter Niedertal aan het toerskiën, begeleid door vier berggidsen. Tijdens een klim naar een grote berghut, de Martin-Busch-Hütte, werden ze op 2500 meter hoogte verrast door een lawine. Volgens de publieke zender ORF ging het om een enorme sneeuwplaat van 180 meter lang en 80 meter breed, deze kwam rond 11 uur donderdagochtend los. Vier slachtoffers raakten bedolven onder de sneeuw.

Minstens vijf helikopters werden opgeroepen, evenals de bergreddingsteams van Sölden, Längenfeld en Obergurgl. Ook de hondenteams en de Alpenpolitie werden gealarmeerd. Het incident zou hebben plaatsgevonden op een hoogte van 2200 meter vlakbij de Martin-BuschHütte.

Locatie Martin-Busch–Hütte

Locatie Martin-Busch–Hütte waar vlakbij een lawine afging.

Risico op nieuwe lawines

De situatie daar wordt door zowel Gregor Franke van het Tiroolse bergreddingshoofdkwartier als Franz Josef Fiegl, voorzitter van de bergreddingsdienst in Sölden beschreven als gevaarlijk. De kans op nieuwe lawines in de omgeving is groot.

Naast het zoeken en redden werden meerdere mensen geëvacueerd, zodat ze op de terugweg van de hut niet via het lawinepad hoeven. Op dit moment zijn er drie doden te betreuren en laten we hopen dat het bij deze drie blijft.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Sölden 9 nov 2019

Dejavu moment…..:(

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×