Drie redenen om je wintersport in het Pitztal te vieren

Café 3.440 - Pitztal Glacier
© pitztal.com

Drie redenen om je wintersport in het Pitztal te vieren. De hoogst gelegen gletsjer van Oostenrijk is een meerdaagse bezoek meer dan waard, zowel in de zomer als in de winter zijn er tal van activiteiten. Vooral in de winter is de gletsjer een parel, niet alleen voor de “normale” wintersporters, maar zeker ook de freeriders. Niet alleen de gletsjer is een reden om hier te verblijven.

Eigenlijk is het uitzicht al een goede reden om naar dit gebied te gaan, maar toch nog drie redenen om je wintersport in het Pitztal te vieren.

 1. Sneeuwzekerheid: Het dak van Tirol is door zijn hoogte sneeuwzeker van september tot en met mei, het gebied rond de gletsjer reikt ver over de 3000 meter. De Rifflsee dat aan de voet van de gletsjer ligt reikt bijna tot 3000 meter en het skigebied van Hochzeiger bevindt 90% van de pistes boven de 2000 meter. Meer informatie ga naar pitztal.com.
 2. Spielplatz Schnee: Hoe kan je jonge kinderen vanaf 3 jaar spelenderwijs hun eerste pogingen laten doen op de ski’s, dit kan in een kindvriendelijke omgeving met lopende banden, figuren, kegels en nog veel meer. De winterspeelplaats is op de Hochzeiger te vinden. Meer informatie pitztal.com.
 3. Sportieve avonturen buiten de pistes: De freeriders hebben hier genoeg te doen, zowel op de gletsjer als in het skigebied Rifflsee. Maar ook voor de mensen die niet buiten de pistes gaan skiën of helemaal niet skiën is er genoeg te doen, van winter hiking, ijsklimmen, langlaufen, sleeën, sneeuwschoenwandelen het kan allemaal. En is dit te sportief of wil je even genieten, dan is Café 3.440 het hoogste gelegen Café van Oostenrijk the place to be.
Pitztal Hochzeiger

Nieuw in het Pitztal

 • EXCLUSIEF: Pitzis-ochtendronde – skiplezier voor vroege vogels op de Hochzeiger

Droom van iedere wintersporter, als eerste je sporen achterlaten laten op vers geprepareerde pistes. Deze exclusieve ervaring kan iedere woensdag van januari tot maart 2019, onder begeleiding kun je om 7:30 uur als eerste afdalen waarbij de begeleiders je alle mooie afdaling van de gletsjer kan laten zien. Aansluitend volgt er een gezamenlijk ontbijt in het Zeigerrestaurant.

Meer informatie op www.hochzeiger.com

 • Nieuw skitochtenpark op de Pitztaler Gletscher

In een beveiligde gebied op de gletsjer heeft de Pitztaler Gletsjer als enige en eerste een echte skitouring-park, het Dynafit Ski Touring Park biedt prachtige tochten voor iedereen tussen half september tot eind april. Het park bied een gevarieerde routes met het nodige aan hoogteverschillen. Er zijn drie verschillende klimniveaus, namelijk blauw, rood en zwart. Hierdoor is het ideaal voor zowel beginners als de ervaren toerskiërs.

Meer informatie www.pitztal.com

 • Het hoogste aperitief van Tirol: zonsondergang op 3.440 meter

Terwijl de avondzon achter de bergtoppen schuil gaat en de laatste stralen de Alpen in gloeiende rood licht zet. Dit unieke natuurlijke schouwspel is het best te bewonderen vanaf het dak van Tirol – met een glas prosecco en Maria Kofler (SAX `N`MORE ) Wil je echt de zon zien ondergaan boven op de berg dan start je reis om 15.45 uur bij het dalstation van de Gletscherexpress. Stap over bij het bergstation naar de Wildspitzbahn en geniet van de adembenemende uitzichten die tijdens de zonsondergang. Boven in het Café op 3.440 meter  hoogte wordt er tijdens de zonsondergang hapjes geserveerd en het indrukwekkende landschap is gratis. Tot 18.30 uur, dan is het terug naar het dal. wil je bij zo’n zonsondergang aanwezig zijn dan kan dit op 20 oktober, 27 december en 16 januari en 1 februari. Verdere data van december tot februari zijn op aanvraag mogelijk. Het totale pakket kost 49 euro voor volwassenen en 27 euro voor kinderen. Voor kinderen tot en met jaargang 2009 is het aanbod gratis. Bijzonder hoogtepunt op 7 december: The Advent concert van “the Mayerin” bij zonsondergang. De start is om 16.00 uur in Café 3.440.

Meer informatie www.pitztal.com

skier pitztal gletsjer
© pitztal.com

Nieuw

 • NIEUW: Glacier Park Card Ski & Snow Winter

We hadden hier al eerder over gehad, een skipas, zes Tiroolse skigebieden. Vanaf aankomende winter kan je met een skipas in 6 diverse skigebieden skiën, inclusief 2 gletsjers. Deze skipas zal gelden in de gebieden van de Pitztaler GletsjerRifflseeHochzeiger, Imster, Fendels en de Kaunertaler Gletsjer, ook is de skibus in het Pitztal gratis.

Meer informatie www.pitztal.com

Ga je lekker op wintersport met een peuter jonger dan drie jaar die nog niet skiet. Dan is de Hochzeiger Jungfamilienticket iets voor jullie. De Hochzeiger Jungfamilienticket is een skipas met een speciaal tarief. Tevens uitwisselbaar zodat papa of mama deze kan gebruiken. Een identificatie is wel verplicht.

 • Voorverkoop en eerder Skiën

Heb je een 2 daagse skipas voor de Hochzeiger en is bij een van de verkooppunten gekocht en dat was na 14:00 uur, dan mag je dezelfde dag hiervan gebruik maken. Plus de 2 dagen erna.

 • Vrije keuze Pitztaler Gletscher skiën of Rifflsee

Koop je aankomende winter een 6 daagse skipas voor de Hochzeiger, dan heb je de vrije keuze om 1 dag in die 6 dagen te skiën op de Pitztaler Gletscher of in het skigebied van Rifflsee.

 • Verlengingsoptie

Hochzeiger skipassen met een geldigheid van 5 dagen of langer kunnen onmiddellijk verlengt worden met een dag, dit tegen een speciale prijs zonder onderbreking op vertoon van de skipas en aankoopbon.

 • Voetganger, rodelen en winterwandelaars

Voor mensen zonder ski- en snowboard apparatuur hebben hun eigen kaarten voor het gebruik van de gondel. Eenmalige bergop of bergaf tickets zijn beschikbaar, evenals dagkaarten (1 tot 6 dagen) met onbeperkt gebruik van de gondel.

Pitztal TVBPitztal
@TVB Pitztal

 

Rehall Enjoy Youre Rides

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht