Drie redenen om je wintersport in het Pitztal te vieren

Café 3.440 - Pitztal Glacier
© pitztal.com

Drie redenen om je wintersport in het Pitztal te vieren. De hoogst gelegen gletsjer van Oostenrijk is een meerdaagse bezoek meer dan waard, zowel in de zomer als in de winter zijn er tal van activiteiten. Vooral in de winter is de gletsjer een parel, niet alleen voor de “normale” wintersporters, maar zeker ook de freeriders. Niet alleen de gletsjer is een reden om hier te verblijven.

Eigenlijk is het uitzicht al een goede reden om naar dit gebied te gaan, maar toch nog drie redenen om je wintersport in het Pitztal te vieren.

  1. Sneeuwzekerheid: Het dak van Tirol is door zijn hoogte sneeuwzeker van september tot en met mei, het gebied rond de gletsjer reikt ver over de 3000 meter. De Rifflsee dat aan de voet van de gletsjer ligt reikt bijna tot 3000 meter en het skigebied van Hochzeiger bevindt 90% van de pistes boven de 2000 meter. Meer informatie ga naar pitztal.com.
  2. Spielplatz Schnee: Hoe kan je jonge kinderen vanaf 3 jaar spelenderwijs hun eerste pogingen laten doen op de ski’s, dit kan in een kindvriendelijke omgeving met lopende banden, figuren, kegels en nog veel meer. De winterspeelplaats is op de Hochzeiger te vinden. Meer informatie pitztal.com.
  3. Sportieve avonturen buiten de pistes: De freeriders hebben hier genoeg te doen, zowel op de gletsjer als in het skigebied Rifflsee. Maar ook voor de mensen die niet buiten de pistes gaan skiën of helemaal niet skiën is er genoeg te doen, van winter hiking, ijsklimmen, langlaufen, sleeën, sneeuwschoenwandelen het kan allemaal. En is dit te sportief of wil je even genieten, dan is Café 3.440 het hoogste gelegen Café van Oostenrijk the place to be.
Pitztal Hochzeiger

Activiteiten uitgelicht

  • Pitzis Morgenrunde – skiplezier voor vroege vogels op de Hochzeiger

Droom van iedere wintersporter, als eerste je sporen achterlaten laten op vers geprepareerde pistes. Deze exclusieve ervaring kan iedere woensdag van 8 januari tot 8 april 2020, onder begeleiding kun je om 7:30 uur als eerste afdalen waarbij de begeleiders je alle mooie afdaling van de gletsjer kan laten zien. Aansluitend volgt er een gezamenlijk ontbijt in het Zeigerrestaurant.

Meer informatie op www.pitztal.com

  • Skitochten op de Pitztaler Gletscher

Beleef adembenemende skitochten engeniet van het schilderachtige gletsjerlandschap ver weg van de drukke skipistes. Dit omringt door bergtoppen van boven de 3000 m, het beginpunt is het bergstation van de Gletscherexpress op 2840 m.

Meer informatie www.pitztal.com

  • Het hoogste aperitief van Tirol: zonsondergang op 3.440 meter

Terwijl de avondzon achter de bergtoppen schuil gaat en de laatste stralen de Alpen in gloeiende rood licht zet. Dit unieke natuurlijke schouwspel is het best te bewonderen vanaf het dak van Tiroll. Wil je echt de zon zien ondergaan boven op de berg dan start je reis om 15.45 uur bij het dalstation van de Gletscherexpress. Stap over bij het bergstation naar de Wildspitzbahn en geniet van de adembenemende uitzichten die tijdens de zonsondergang. Boven in het Café op 3.440 meter  hoogte wordt er tijdens de zonsondergang hapjes geserveerd en het indrukwekkende landschap is gratis. Tot 18.30 uur, dan is het terug naar het dal.

Op dit moment is het nog niet zeker of dit winterseizoen ook bovenstaande georganiseerd worden. We houden het in de gaten.

Meer informatie www.pitztal.com

skier pitztal gletsjer
© pitztal.com

Prijzen skipassen

  • Glacier Park Card Ski & Snow Winter

Een skipas, zes Tiroolse skigebieden. Meer dan 120 km piste met een skipas en in 6 diverse skigebieden skiën dit inclusief 2 gletsjers. De Gletscherpark Card Winter zal gelden in de gebieden van de Pitztaler GletsjerRifflseeHochzeiger, Imster, Fendels en de Kaunertaler Gletsjer, ook is de skibus in het Pitztal gratis.

Meer informatie www.pitztal.com

  • Jonge familieskipas Hochzeiger

Ga je lekker op wintersport met een peuter jonger dan drie jaar die nog niet skiet. Dan is de Hochzeiger Jungfamilienticket iets voor jullie. De Hochzeiger Jungfamilienticket is een skipas met een speciaal tarief. Tevens uitwisselbaar zodat papa of mama deze kan gebruiken. Bij de aankoop van de skipas voor jonge gezinnen moeten beide ouders aan de kassa aanwezig zijn en een foto van beide ouders wordt op de skipas bewaard. Een identificatie is wel verplicht.

Meer informatie over tarieven en dergelijke zie: www.pitztal.com

Pitztal TVBPitztal
@TVB Pitztal

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Intersport Twinsport banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×