Drie ski ongelukken op pistes van Tirol

Helikopter Pitztal Rifflsee

ter illustratie

Drie ski ongelukken op pistes van Tirol, meerdere helikopters in actie

In Söll, Scheffau en op de Stubaier Gletsjer zijn ongelukken gebeurd en dat alles bij zeer zonnig lenteweer. Helaas zijn sommige wintersporters zelfs met ernstige verwondingen in het ziekenhuis opgenomen.

In Söll moest een 12-jarige jongen met ernstige verwondingen met de  helikopter naar het ziekenhuis in Kufstein worden gevlogen. De jonge skiër was met zijn vader aan het skiën op de zwarte piste nr. 42. Rond 9.00 uur gleed hij door onbekende oorzaak ongeveer 200 meter naar beneden. Dit is een noordhelling die was waarschijnlijk keihard opgevroren. Hij viel hard op zijn rug. De jongen raakte bij het ongeval zwaargewond en moest met de helikopter met de spoedarts naar het ziekenhuis van Kufstein worden gevlogen

Op de Aualm-afdaling in Scheffau kwam een ​​53-jarige man rond 10.50 uur in botsing met een bergopwaarts rijdende Skidoo. De skiër liep zo ernstige verwondingen op dat hij met een noodhelikopter naar het ziekenhuis in Kufstein moest worden gevlogen. De 53-jarige bestuurder van de Skidoo en zijn 28-jarige passagier raakten niet gewond.

Op de Stubaier gletsjer is gisteren rond 15.00 uur een Duits stel in botsing gekomen. De twee skiërs, 61 en 55 jaar oud, waren aan het skiën op de Fernaumauer toen de vrouw plotseling om onbekende reden viel en tegen haar man aan gleed, die daardoor ook viel.

De twee gleden ongeveer 50 meter het dal in en kwamen in aanraking met een  rots. Welke verwondingen de vrouw heeft opgelopen is niet bekend. De vrouw werd per helikopter naar het Halleziekenhuis gevlogen. De man mankeerde niet veel.

Bron: Tiroler Tageszeitung

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Dieters Sportshop Westendorf groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 2 jaar hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×