Driedeling in Oostenrijks weer vandaag

Driedeling in Oostenrijks weer vandaag

Vandaag hebben in Oostenrijk een 3-deling, vanuit Italië komt namelijk een storing dichterbij terwijl vanuit het noorden koude lucht opnieuw een opmars maakt naar het zuiden. Beide luchtsoorten, en de nog reeds aanwezige milde en stabiele luchtsoort, ontmoeten elkaar boven Oostenrijk. Aan de zuidkant betekent dit dat het bewolkt raakt en vanuit Italië enkele regenbuien volgen. Noordoostelijke stroomt juist de koudere polaire luchtsoort het land binnen. Het is hier killetjes met wolkenvelden en een ijzig koude noordoostenwind. Op 1500 meter vriest het enkele graden. Maar niks van dit alles zien we in Tirol of Vorarlberg waar de mildere en stabiele luchtsoort nog aanwezig is. Hier schijnt de zon vaak uitbundig bij temperaturen tussen de 15 en 19 graden.

Morgen heeft de zachtere lucht vanuit Italië al langzaam meer terrein gewonnen. Alleen aan de grens met Tsjechië is het nog een stuk koeler en killer. Elders zijn de middagtemperaturen wel oke maar de storing schampt Oostenrijk flink. Hierdoor is het overwegend bewolkt en vallen er verspreid over de dag een aantal lichte buien. Eerst aan de zuidkant, later ook een losse bui aan de noordkant. Het is zeker geen verregende dag, de droge perioden hebben de overhand. Maar de algehele indruk is dat het toch niet heel vriendelijk weer is.

Woensdagmiddag volgen er meer buien aan vooral de noordkant. Daar vooruit is het opnieuw aangenaam met temperaturen die kunnen oplopen naar 16 tot 19 graden. Groeizaam weer dus!

Donderdag is het eerst nog lange tijd vriendelijk met een zuidfohn, maar uiteindelijk volgt een actief koufront. Vooral in de nacht naar vrijdag regent het waarbij de sneeuwgrens lijkt te zakken naar 1000 meter. Vrijdag is het in de bergen weer een beetje winters. Kortom het blijft niet de gehele tijd mild deze week.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht