Drietal dagen zacht met dooi en regen


Drietal dagen zacht met dooi en regen

Het is de komende dagen flink zacht in Oostenrijk met dooi en regen. Deze zondag ligt de sneeuwgrens nog relatief laag, maar vanaf morgen is het een drietal dagen echt uitgesproken zacht met dooi en regen. Gelukkig is er ook goed nieuws.

Vanmorgen trekt een front met regen en sneeuw snel weg naar oosten en breekt geregeld de zon door. De sneeuw kan tot 1000 meter vallen. In de loop van de ochtend stroomt zachtere lucht binnen waardoor het tot 1600 meter al gaat dooien vandaag. Gelukkig verloopt de middag wel langere tijd vrij zonnig. Op 1500 meter is het vanmiddag iets boven nul, in de dalen is de koudere lucht grotendeels verdwenen en wordt het veelal 2 tot 8 graden.

Vanavond raakt het bewolkt en tijdens de nacht volgt regen. Bij aanvang kan de sneeuwvalgrens lokaal toch nog kort tot in de dalen liggen, maar al snel stijgt de grens naar 1400 tot 1800 meter.

Morgen is het bewolkt en regenachtig, vanaf 1800 meter valt sneeuw. Daarbij staat een stevige westenwind. Enkel in Karinthië blijft het droger. De combinatie van regen en smeltwater kan tot overlast zorgen.

Ook dinsdag blijft het regenachtig bij een sneeuwvalgrens rond 1800 meter. De sneeuwlaag slinkt aardig in de dalen, maar naar verwachting wordt het in de dalen waar nu minimaal een halve meter ligt niet groen.

Vanaf woensdag stroomt koudere lucht Oostenrijk binnen, het blijft regenen maar de sneeuwvalgrens zakt langzaam. Eerst sneeuwt het tot 1600 meter, uiteindelijk vallen de vlokken tot 1000 meter.

Donderdag keert de winter terug, de sneeuwvalgrens ligt rond 800 meter, en tegen de avond sneewt het weer tot in de dalen. Het weekend verloopt droog, zonnig en weer koud. De winter keert dus snel terug.

Jeroen Elferink

Chalet NL 20230223-banner-1200x800-v2.png

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×