Droge dag lijkt een zeldzaamheid

Iedere dag valt er wel ergens in Oostenrijk regen of sneeuw. Een stabiele dag met veel zon, zoals we begin januari dagenlang hadden, lijkt momenteel een zeldzaamheid. Zoals we gisteren al hadden bericht, het blijft voorlopig wisselvallig.
Toch zijn er zeker fraaie momenten. Zo start deze maandag prachtig in een groot deel van Oostenrijk. Tijdens de eerste uren van deze ochtend is het op veel plaatsen nog zonnig. Maar toch neemt de bewolking toe op nadering van een volgend weersysteem.

Vanmiddag is het bewolkt en mild. De temperatuur ligt tussen de 10 en 15 graden in de dalen. Aan de noordkant is het föhnig met in de bergen een toenemende krachtige wind. Uiteindelijk volgt regen en sneeuw aan de zuidkant in Oost-Tirol en Karinthië. Daarbij ligt de sneeuwgrens tussen de 900 en 1300 meter.


Vanavond verspreid de regen en sneeuwval zich ook uit over de noordkant van Oostenrijk. De sneeuwgrens ligt daarbij tussen de 400 en 900 meter, kortom het wordt wit in de meeste dalen. Op de bergtoppen komt een stormachtige wind te staan met stoten tot 100 km/u. In de meeste dalen lijkt het wel mee te vallen met de wind.


Morgenochtend regent het sneeuwt het eerst enige uren. Later tijdens de ochtend wordt het droger. Daarbij stijgt de sneeuwgrens geleidelijk naar de 1000 meter. Morgenmiddag wisselen opklaringen en enkele korte buitjes elkaar af. De meeste buitjes zijn weggelegd voor Tirol. Het is een stuk frisser met 1 tot 10 graden, op 2000 meter vriest het 6 graden.


Uiteindelijk valt er aan de noordkant 10 tot 20 centimeter sneeuw in totaal. Meer valt er in Oost-Tirol en West-Karinthie. Door optimale stuwing kan hier tot een halve meter boven de 1500 meter vallen. Goed nieuws voor de pistekwaliteit.

Woensdag maar ook donderdag een afwisseling van winterse buien en zonnige momenten. De sneeuwgrens stijgt weer iets, meest naar 1200 meter. Gelukkig staat er niet al teveel wind en vriest het ongeveer 2 of 3 graden op 1500 meter. Op de langere termijn is een overgang naar rustiger en zonniger weer mogelijk.

Jeroen Elferink
Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht