Droge periode met verzachting opkomst

Droge periode, vandaag krijgen Oost-Tirol en delen van Karinthië nog éénmaal te maken met regen en sneeuwval. Gelukkig voor deze regio is het de laatste neerslag voor een langere tijd. Ten noorden van de hoofdkam zijn ze namelijk al begonnen aan een langdurige periode van droogte.


De sneeuwval en regen voor Oost-Tirol en Karinthië is niet zo intensief in vergelijking met afgelopen week. Er zijn langere droge periode’s tussendoor en ook de sneeuwgrens ligt met 1500 meter een stukje hoger. Aan de noordkant staat juist een zwak föhnwindje. Met een afwisseling van wolkenvelden en zonnige momenten is het geen onaardige dag.


Morgen is er meer ruimte voor de zon in het westen. Tijdens de ochtenduren is het helder en nog lang onder nul in de dalen. De middag brengt vriendelijk herfstweer met zonnige momenten en wolkenvelden. In het oosten ligt een occlusie-storing. Hier kan nog een beetje regen vallen. Grote hoeveelheden worden niet verwacht. Middagtemperatuur rond de 6 tot 11 graden, de vorstgrens trekt zich verder terug de bergen in. Op de toppen staat een zwakke tot matige zuidwestelijke wind.

Donderdag blijft het overal droog en is er geregeld ruimte voor de zon. Boven Italië is het opnieuw slecht weer waardoor er later op de dag wat hogere wolkenvelden kunnen overtrekken. Ook kan er mist en nevel in de dalen ontstaan die moeizaam oplost. Verder is het rustig novemberweer met temperaturen rond of iets boven de norm.

Verwachtte neerslagsom vanaf vanmorgen tot volgende week. Oostenrijk blijft droog, de neerslag die zichtbaar is, is enkel van vandaag.

Ook tijdens de dagen die volgen is het rustig novemberweer. De zon krijgt steeds meer ruimte en het wordt langzaam zachter. Van winterweer is waarschijnlijk de laatste decade van november amper sprake. Ook komt de 15 graden grens weer inzicht.

Jeroen Elferink
Ons weerstation in Brixen im Thale (800m) live!

Werken in Oostenrijk sep 2019

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht