Dronken bestuurder veroorzaakt ongeval in Wagrain

Donken bestuurder veroorzaakt ongeval in Wagrain

met skischoenen aan autorijden…kan dat?

Dronken bestuurder veroorzaakt ongeval in Wagrain

Het ongeval gebeurde zaterdagavond in Wagrain maar drank was niet de enige oorzaak.

Afgelopen zaterdag gebeurde het ongeval op de Grafenbergweg in Wagrain toen een dronken bestuurder uit Denemarken in botsing kwam met een bouwhek en een andere auto. Na het ongeval stopte hij niet maar reed gewoon door. Een getuige van het ongeluk lichtte de politie in.

De getuige had gezien dat de man met skischoenen aan reed. Ook wist de getuige aan de agenten te vertellen naar welke accommodatie de Deense vakantieganger was gereden.

De Deen ontkende in eerste instantie dat hij achter het stuur had gezeten, toen hij werd geconfronteerd met de getuigenverklaring gaf hij toe dat hij had gereden. De Deen veroorzaakte gelukkig alleen materiële schade.

2 promille

Tijdens de blaastest stelde de politie vast dat de Deen een alcoholpromillage had van iets meer dan twee promille. Zijn rijbewijs is in beslag genomen en zal aangeklaagd worden voor rijden onder invloed en voor de vlucht na het ongeval. Het feit dat hij skischoenen droeg op het moment van het ongeluk kan resulteren in een hogere straf voor de Deen. De wet schrijft namelijk voor dat geschikt schoeisel moet worden gedragen tijdens het besturen van een voertuig.

Bron: orf.at

Summit Travel banner 2020 1000x600

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×