Dronken skiër zwaar gewond in de nacht

Sneeuwval FANtastische Sneeuw

Dronken skiër zwaar gewond in de nacht

Het avondskiën is voor een Duitser (woensdagavond/donderdagnacht) toch iets anders verlopen dan hij zelf voorgesteld had, alhoewel…. je kunt je ook afvragen of hij hier iets aan had kunnen doen.

Een skiër die redelijk met drank bezig was geweest viel donderdagavond tijdens het nachtskiën in Galtür in een beek. Hij liep ernstige verwondingen op aan zijn armen en hoofd. Skiërs die hem volgden, hoorden zijn hulpgeroep.

De Duitser was woensdagavond met vrienden aan het nachtskiën in Galtür. Omstreeks 00.45 uur verlieten ze een bar op de piste en  begaven zich naar het dal. De Duitser, die zonder licht onderweg was gleed van de zwarte piste nr. 1 af. Deze piste is in de avond buiten gebruik en onverlicht. Zijn vrienden volgde hem op 200 tot 300 meter.

De piste loopt aan het einde over een brug. Op basis van het bewijsmateriaal raakte hij waarschijnlijk met hoge snelheid het vangnet en viel in de Vermuntbach (beek) beneden.

Vrienden hoorden het hulpgeroep van de skiër

Zijn vrienden zagen zijn ski’s op de piste liggen en hoorden de gewonde man om hulp schreeuwen. Ze daalden onmiddellijk naar hem toe, verleenden eerste hulp en deden een hulpoproep.

De gewonde man werd om 01.15 uur gered door de vrijwillige brandweer van Galtür en overgedragen aan de spoedarts. Hij werd met ernstige verwondingen aan zijn benen en hoofd naar het ziekenhuis in Zams gebracht.

Wie en wat is er allemaal weer ingezet: De vrijwillige brandweer van Galtür met 25 man, een ambulance, een patrouille van het politiebureau van Ischgl en een alpenpolitieagent.

Jullie weten vast wel waar wij de rekening zouden neerleggen.

Bron: ORF

Ripstar banner 1200 800 Snow en Family

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×