Dronken skiërs veroorzaakten een zoekactie op de Stubaier Gletsjer

aan de rechterkant van de foto begon de ellende…

Dronken skiërs veroorzaakten een zoekactie op de Stubaier Gletsjer

Twee dronken Slowaken hebben zondag wat problemen veroorzaakt in de buurt van restaurant Jochdohle op de Stubaier Gletsjer (dat ligt vlakbij het funpark). Daarna probeerden de mannen zelf het dal in te komen. Ze verdwaalden op de Schaufeljoch.

Twee dronken Slowaken veroorzaakte zondagmiddag een grootscheepse zoekactie op de Stubaier gletsjer. Ze werden uiteindelijk ongedeerd gevonden op 3000 meter boven zeeniveau.

De twee mannen, 29 en 35 jaar oud, wilden een pistenbully in stappen en hadden gevochten met de chauffeur van de pistenbully. Politie vanuit Neustift en Fulpmes werden vervolgens smel opgetrommeld. De dronkaards waren echter niet meer te vinden.

Vervolgens werd een zoekactie gestart, waarbij medewerkers van de Stubaier Gletscherbahn, de bergreddingsdienst van Neustift, de bergreddingsdienst Sölden, hondengeleiders van het bergreddingsspeurhondeneskader, de FLIR BMI-helikopter, twee politiepatrouilles en een alpenpolitieagent werden ingezet!!!!!! (Niet te geloven toch). Omstreeks 21.15 uur werden de twee Slowaken door de bergreddingsdienst in het gebied van de Schaufeljoch op een hoogte van ongeveer 3.000 meter gevonden. De mannen hadden op eigen gelegenheid geprobeerd het dal te bereiken. Door hun zware alcoholgebruik raakten ze echter hun oriëntatie kwijt en verdwaalden. De Slowaken waren ongedeerd, ze werden met pistenbullys het dal in gebracht….. hadden ze er toch nog even ingezeten.

Wat voor straffen zouden deze dronken skiërs moeten krijgen? Wij zouden het wel weten.

Stubaier Gletsjer

Bron: Tiroler Tageszeitung

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Corona Reis Certificaat vanaf 17 feb 2022

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...