Dronken vakantieganger in botsing met pistenbully

Pistenbullys

illustratieve foto

Dronken vakantieganger in botsing met pistenbully

In Flachau (Pongau) kwam woensdagavond een dronken vakantieganger op een skipiste in botsing met een pistenbully en raakte gewond. Hij liep een blauwe plek op. Uit een alcoholtest op de Duitser bleek ruim 3 promille aanwezig te zijn!!!

Een 37-jarige Duitse vakantieganger ging woensdagavond rond 19.00 uur de piste af. Deze piste was gesloten vanwege voorbereidingswerkzaamheden en ook de sneeuwkanonnen waren actief, zoals op alle pistes. Op dat moment reed een 42-jarige bergbaanmedewerker met zijn pistenbully bergopwaarts. Hij vervoerde twee sneeuwkanonnen aan de voorkant van het rupsvoertuig, waardoor de zichtbaarheid ervan werd beperkt.

Vakantiegangers reisden met een alcoholpromillage van 3,12 promille

Daarom stond hij een beetje midden op de piste. Plotseling merkte hij de vakantieganger voor hem op en er vond een botsing plaats. De Duitse vakantieganger werd licht geraakt, viel opzij en liep volgens  een ​​blauwe plek op als gevolg van de botsing. Uit een alcoholtest bij de Duitse vakantieganger bleek dat hij een gemeten waarde van 3,12 promille alcohol in zijn bloed had.

Wat ons betreft komen dit soort figuren niet meer aan een skipas.

PS even om positief af te sluiten, onze video update al gezien van deze week in de Wildkogel Arena? Hij staat hieronder.

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Turner Logo 2023 wit

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×