Droog en warm maar neerslag komt er aan

Leogang
Leogang 30-05-2020 © Marlieke Tilby-van Klink

Droog en warm maar neerslag komt er aan. Het is nog steeds genieten in de alpen zoals op bovenstaande foto te zien is, maar dit zal niet lang zo blijven. Tot de neerslag arriveert is het nog genieten.

Het is vandaag al te merken terwijl het westen van Oostenrijk nog zomers aanvoelt met temperaturen oplopend tot 28ºC is het in het oosten wat frisser. Hier is een mix van zon en wolken en vooral in Niederösterreich en in het oosten van Obersteiermark zijn er ’s middags regenbuien te verwachten. Tijdens de regenbuien kan er onweer voorkomen. Dit is allemaal te danken aan een noord tot noordwesten wind waarbij de temperaturen in de ochtend liggen tussen de 6 en 12 graden. In  het oosten zal de maximum temperatuur rond de 23ºC liggen.

weerbericht

Morgen zal het weer in het westen warm zijn met temperaturen van maximaal 28ºC, wel kan het in Osttirol gaan regenen, verder zal het overwegend droog zijn maar wolken zullen ook langs drijven. De nodige onweersbuien kunnen weer voorkomen in Niederösterreich, omgeving Wenen en het noorden van Burgenland. Hier zullen de temperaturen niet hoger komen dan 22ºC.

Verdere trend is niet veel anders, op de donderdag liggen de temperaturen rond de 24ºC, maar nu kan er in het westen neerslag vallen en is het oosten droog met wat bewolking. In het weekend lijkt het nat te gaan worden, maar ook een stuk frisser met maximaal 21ºC. Vanaf vrijdag kunnen de hoger gelegen gebieden weer wat sneeuw erbij krijgen.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...