Droomdag op vernieuwde Kitzbüheler Horn (20 maart 2019)

RTL Weer Kitzbühel 19 maart 2019

Vandaag was Jeroen op de Kitzbüheler Horn. Deze bijna 2000 meter hoge berg met iconische zendmast heeft een eigen geïsoleerd skigebied binnen het skigebied van Kitzbühel-Kirchberg. Hierdoor is het hier vaak rustiger dan elders in het skigebied van Kitzbühel.

De oude kabelbaan vanmorgen. (Jeroen Elferink)

Dit deelgebied had tot voor kort de reputatie van een verouderd skigebied met oudere skiliften. En dit beeld lijkt bij aankomst nog aardig te kloppen want de kabelbaan hierboven is gebouwd in 1956. Maar recentelijk zijn er gloednieuwe skiliften gebouwd. Reden genoeg om daar natuurlijk een kijkje te nemen.

De gloednieuwe stoeltjeslift Brunelle (Jeroen Elferink)

De eerste nieuwe lift die op de route lag was de nieuwe 6 persoons stoeltjeslift Brunelle. Tijdens de rit had je een prachtig uitzicht op de top van de Kitzbühelerhorn.

10 persoons(!) gondel Raintal (Jeroen Elferink)

Maar de nieuwe 10 persoons Raintal gondel heeft meer indruk gemaakt. Tot vorig winter ging hier een 2 persoons stoeltjeslift uit de jaren 50 omhoog. Wat een voorruitgang. Persoonlijk heb ik nooit eerder een dergelijke liftconstructie gezien. Zéér grote 3S achtige gondels op een wat voor het oog een normale kabelbaan lijkt. Ook de hoogtes en ravijnen die deze lift overbrugt is bijzonder spectaculair.

Beide nieuwe liften op 1 panorama foto (Jeroen Elferink)

Ook nog even twee keer live gegaan op facebook mochten jullie dit gemist hebben.

Verder was het vandaag gewoon genieten van perfect kaiserwetter. Al trokken er enkele onschuldige stapelwolken over. Geniet van de foto compilatie hieronder.

(Jeroen Elferink)


Raintal afdaling (links zwart, rechts rood) (Jeroen Elferink)


Uw weerman en verslaggever op locatie


(Jeroen Elferink)

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Aankomst op de top de met de Hornbahn in Kitzbühel. Wat een droom vandaag #hornbahnen #kitzbühel #kaiserwetter @kitzbueheler.alpen @kitzski

Een bericht gedeeld door FANtastisch Oostenrijk (@fantastisch_oostenrijk) op

Instagram Banner

Turner Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×