Droomdag na verse sneeuwval!

Gisteren is een dik pak sneeuw in de Oostenrijkse bergen gevallen!


Droomdag na verse sneeuwval
Gisteren sneeuwde het regionaal flink in Oostenrijk. Met name Vorarlberg heeft een ontzettend dik pak sneeuw tot in de dalen ontvangen. Zo viel in Schoppernau (op 800 meter hoogte) meer dan 30 centimeter sneeuw. Ook bij ons in Solden is in de bergen een dik pak bijgevallen (zie de foto hierboven). Vandaag zijn de sneeuwbuien weggetrokken en profiteren we van een zwak hogedrukgebied. Hierdoor wordt het een droomdag.

Vanmorgen komt in het Salzburgerland en rondom het Wienerwald een laatste sneeuwbui voor. Elders is het droog en wisselen wolkenvelden met zonnige momenten elkaar af. In de loop van de ochtend komt de zon er steeds beter bij. Samen met de verse sneeuw en temperaturen op alle hoogtes onder nul is het een droomdag. De bomen zijn mooi wit en de skipistes die al open zijn perfect. In de loop van de middag volgt echter nieuwe bewolking vanuit het westen. Bij niet al teveel wind is het op 2000 meter -3 vanmiddag. Tegen de avond volgt nieuwe regen en sneeuw.

Vanavond en komende nacht trekt een warmtefront van west naar oost over Oostenrijk. Overal kan wat regen of sneeuw vallen en de sneeuwgrens stijgt van dalniveau naar 2000 meter.

Morgen heeft de bewolking de overhand en valt vooral in de noordelijke delen van Oostenrijk geregeld regen en sneeuw vanaf 2100 meter. Rondom de hoofdkam blijft het droger en aan de zuidkant blijft het zelfs droog. In de loop van de dag breekt geregeld het wolkendek. Bij 8 tot 12 graden in de dalen is het weer een stuk zachter, en ook op 1500 meter dooit het 5 graden.

Maandag is het rustig weer met wolkenvelden en zon. Ook blijft droog en op 1500 meter is het ongeveer 2 of 3 graden boven nul.

Dinsdag en woensdag trekken een aantal sneeuwbuien over Oostenrijk. Tot grote sneeuwhoeveelheden lijkt het niet te komen, maar de sneeuwgrens ligt veelal tot onder de 1000 meter.

Aan het eind van de week volgt een wintereinbruch tot in het Flachland. Zo gaat het flink sneeuwen en de temperatuur gaat hard onderuit. Kortom de winter staat voor de deur.

Jeroen Elferink

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×