Druilerig en nat herfstweekend

WEERBERICHT: Druilerig en nat weekend

ZATERDAG:

De afgelopen dagen kon het niet op met de zonneschijn. Kaiserwetter al waren er ook hardnekkige mistvelden. Daar komt verandering in want vandaag is het nat en druilerig. Er komt vanuit het noordwesten een zwak koufront dichterbij. In de ochtend is het nog wel droog en kan er hier en daar nog een zonnestraal tevoorschijn komen maar in de loop van de dag betrekt de hemel naar grijs en gaat het (mot)regenen. Omdat het front door de restanten van een hogedrukgebied trekt zal het niet hard regenen maar is het desalniettemin erg druilerig. De temperaturen liggen tussen de 5°c in het westen en 10°c. richting Wenen. Op 3000 meter is het met -4°c dik onder nul. Het nul graden niveau ligt rond de 2500 meter. In het westen iets lager.

ZONDAG:

Er is maar weinig verandering. Nog steeds overheerst de bewolking en valt er hier en daar regen. De meeste neerslag concentreert zich richting de zuidelijk staten en rond de hoofdkam van de Alpen. De sneeuwvalgrens ligt tussen de 1000-1500 meter. Heel veel zal er echter niet vallen omdat de luchtdruk alweer oploopt en dat onderdrukt de neerslag. De temperatuur doet wel een stapje terug omdat het koufront langzaam naar het zuidoosten koerst. Veel warmer dan 7°c zal het niet worden. De wind stelt niet veel voor.

MAANDAG:

Op maandag knapt het enigszins op. Onder de vleugels van een nieuw hogedruk gebied is er weinig stroming in de atmosfeer. Doordat er veel vocht in de lucht zit kan er hardnekkige mist ontstaan die niet 1-2-3 is verdreven. In de bergen daarentegen kan de zon uitbundig schijnen. Daardoor loopt de temperatuur flink op richting de 10°c – 15°c.  In de dalen met hardnekkige mist blijft de temperatuur flink achter en met een gelukkie wordt het daar 8°c. Dus hogerop is het warmer dan in vele dalen.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Er verandert niet heel veel op dinsdag en woensdag. Het blijft nat en vochtig in veel dalen waar de mist blijft hangen. Zodra de mist is opgetrokken of als je het hogerop zoekt kom je de betere condities tegen. Pas tegen donderdag staat weer wat neerslag in de kaarten. Dat zal dan wel eens flinke sneeuw kunnen opleveren met een lage sneeuwgrens omdat er vochtige maar ook flink koudere lucht vanuit het noordwesten toe stroomt. Daarover meer in de volgende berichten.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Grittlmühle grote afsluitbanner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...