Druilerige start van de zondag

Hintertux gistermiddag, met -3 en zon was het prima vertoeven

Druilerige start van de zondag

Vandaag hebben we te maken met een druilerige start van de dag, het is langs de noordkant bewolkt. Uit de bewolking valt af en toe wat lichte tot matige regen, soms is de regen buiig van karakter. Maar gelukkig wordt het vanmiddag na een druilerige start prima weer. Wel is het vandaag koel, maar een hittegolf is aanstaande!

Neerslag deze ochtend

Vanmorgen ligt een front over Oostenrijk, het is op de meeste plaatsen bewolkt. Het algehele weerbeeld is een beetje somber en nat. Maar na een druilerige start van de zondag wordt het in de loop van de ochtend snel droger. Vanmiddag is het op vrijwel alle plaatsen in Oostenrijk gelukkig weer droog, enkel rondom de hoofdkam verwachten we nog een laatste bui. Daarbij breekt geregeld de zon door en met niet al te veel wind in de dalen voelt het snel aangenaam. Toch is het nog altijd te koel voor het jaargetij met maxima tussen de 19 en 22 graden. De sneeuwvalgrens ligt deze ochtend rond de 2300 meter, waardoor het op de toppen opnieuw sneeuwt.

Morgen volgt een weersverbetering vanuit het westen. De zon breekt goed door in Vorarlberg en Tirol. Echter richting het oosten overheersen opnieuw de wolkenvelden, en uit de bewolking valt lokaal een bui. Hier vinden we dan ook de minst hoge maximumtemperaturen. Het wordt uiteindelijk maximaal 26 graden in het westen tot 21 in het oosten.

Dinsdag start de volgende hittegolf van 2022, het is overal rustig zomerweer met geregeld ruimte voor de zon. Wel ligt er nog een storing in de buurt. Hierdoor trekken er wel hoge wolkenvelden over waar de zon het soms in de middag lastig mee krijgt. Maar de temperatuur stijgt wel hard, overal wordt het warmer dan 25 graden. Op de warmste plekken kan het 28 of 29 graden worden.

Woensdag

Vanaf woensdag is de hoogzomer weer terug, met veel zon is de druilerige start van vandaag zo vergeten. Ook komt de tropische waarde van 30 graden weer inzicht. Mogelijk wordt het rond het weekeinde zelfs uitgesproken heet!!

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Chalet.nl grote banner 900-600

Dakdragerwinkel.nl Grote banner DDW - lente 2022 - 900x600

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Van den Berg Sport skischoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...