Druilerige vrijdag

Druilerige vrijdag

De komende tijd is van stabiel of zonnig lenteweer geen sprake. Storingen met regen of buien bepalen het weerbeeld de komende tijd. Zo ook vandaag met in het oosten en zuiden van het land een druilerige vrijdag.

Vandaag trekt een storing met regen van zuid naar noord over een groot deel van Oostenrijk. In de ochtend kan de zon nog doorbreken in Tirol en vooral Vorarlberg. Elders is het al bewolkt en al snel volgt er af en toe regen. Vanmiddag regent het stevig door in Karinthië en Steiermarken, ook elders zijn er perioden met regen. Alleen Vorarlberg ontglipt aan de druilerige vrijdag met droog weer. De temperatuur loopt op naar maximaal 10 graden in gebieden met langdurige regen tot een graad of 17 á 18 in het westen.

Vanavond trekt de regen naar het noordoosten van Oostenrijk. Hier blijft het nog lang nat, elders wordt het snel droger. Maar het klaart m.u.v. het westen amper op. Later vannacht volgt nieuwe regen voor Oberösterreich en het Salzburgerland.

Uiteindelijk is het morgenochtend op de meeste plaatsen enige tijd droog. Toch ontstaan al snel in o.a. Tirol nieuwe regenbuien zoals hierboven zichtbaar is in de weerkaart. Sommige buien kunnen hier voor veel neerslag zorgen in korte tijd. Tussendoor schijnt af en toe de zon en het is zeker niet koud morgen met maxima die in het westen oplopen naar 20 of 21 graden. Elders is het koeler en overal is een bui mogelijk.

Zondag is uiteindelijk weer een druilerige dag voor het westen terwijl het in het zuidoosten lange tijd droog is. Kortom het is wisselvallig aprilweer met in heel Oostenrijk de komende 48 tot 72 uur wel overal eventjes druilerig weer. De temperaturen zijn nog wel groeizaam met maxima tussen de 17 en 20 graden.

Na het weekend iets lagere maxima

Na het weekend draait de wind naar het noorden. Koelere lucht bereikt Oostenrijk, maar sneeuw en echte kou worden niet verwacht.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Grittlmühle grote afsluitbanner

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...