Drukkend warm met soms een bui


Drukkend warm met soms een bui

Noodweer trok gisteren over Nederland en west Duitsland, hierboven enkele heftige beelden die ikzelf gisteren heb geschoten. Het was met afstand 1 van de zwaarste onweersbuien die ik ooit heb meegemaakt in mijn leven. Dergelijke beelden hoeven we voorlopig gelukkig niet te verwachten in Oostenrijk. Maar het is de komende dagen wel drukkend warm en soms is er ook een onweersbui mogelijk! Maar veel vaker schijnt de zon nog, pas dinsdag volgen een 2-tal echt slechtere dagen.

verwachting vanmiddag

Vandaag volgt de warmste dag van de week, van opkomst tot ondergang schijnt op veel plaatsen de zon uitbundig. Slechts af en toe ontstaan dikkere stapelwolken en daarbij wordt het drukkend warm, maar liefst 28 tot 33 graden. Toch weet een enkele stapelwolk uit te groeien tot een onweersbuitje.

Vanavond volgt een storing vanuit Duitsland met daarop de ontwikkeling van zware onweersbuien. Daarom is het niet ondenkbaar dat de regio’s grenzend aan Duitsland hier in de loop van de avond of nacht een veeg van meekrijgen.

onweersbuien vanuit de nacht uit Duitsland bereiken Oostenrijk

Morgenochtend liggen restanten van deze Duitse buien over de noordkant, oa in Tirol en het Salzburgerland, het zorgt voor een wisselend weerbeeld. Gedurende de ochtend ontstaan er op deze resten nieuwe buien, lokaal met onweer. Maar de aangevoerde lucht vanuit het westen wordt gedurende de dag droger en steeds vaker schijnt op de middag de zon, het is een stukje ‘frisser’ met maximaal 23 tot 28 graden.

verwachting zondag

Zondag is het overal weer zonnig en warm, opnieuw wordt het drukkend warm bij een oplopende luchtvochtigheid. Op veel plaatsen schijnt de zon van opkomst tot ondergang, maar regionaal is een onweersbui aan het eind van de dag zeker mogelijk. Toch wordt het vrij warm met maximaal 25 tot 30 graden.

Maandag is het opnieuw vriendelijk en maar drukkend warm weer. Na een zonnige ochtend en eerste middaghelft stijgt de kans op een onweersbui. Helaas vanaf dinsdag slaat het weer voor een 2-tal dagen echt om, het wordt overal koeler met buien. Maar lang duurt de slechtere periode niet, donderdag keert de zon terug.

Jeroen Elferink-Ruijsch
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Chaletnl-banner-900x600

ChaletsPlus Banner Groot

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht