Drukkend warm en enkele buien!

Onstabiele luchten deze dagen in Oostenrijk

Drukkend warm en enkele buien!

Het is de komende dagen vaak drukkend warm en niet stabiel zomerweer. Dagelijks kunnen buien ontstaan, soms met onweer.

Vanmorgen is het nog droog en schijnt geregeld de zon, daarbij loopt de temperatuur vlot op. Uiteindelijk zien we vanmiddag temperaturen tussen 26 en 29 graden. Maar ook ontstaan stapelwolken, en komen vanuit Italië wolkenvelden opzetten. Al vrij snel valt in Oost-Tirol en westelijk Karinthië een bui. Gedurende de middag stijgt ook de buienkans in Tirol en Vorarlberg. Hierbij is onweer mogelijk. Ook in Stiermarken en Karinthië zijn buien mogelijk, elders blijft het droog met vaak ruimte voor de zon.

Vanavond lossen de meeste buien op en de nacht verloopt droog. Regionaal ontstaat wat mist of nevel.

Morgen begint ook droog met soms zon, maar sneller dan vandaag raakt het bewolkt. Vanaf de tweede ochtendhelft en middag zijn verspreid flinke buien mogelijk, waarbij veel regenwater in korte tijd achterblijft. Het is tussen de buien door drukkend warm bij 23 tot 27 graden.

Donderdag ligt een buiengebied over het noorden en oosten van Oostenrijk, deze buien activeren gaandeweg de dag. Toch lijkt het met de buien in west Oostenrijk een stuk meer mee te vallen. Het wordt 23 tot 28 graden.

Vrijdag neemt de onzekerheid toe, mogelijk volgt een hele hete dag met een zuidenwind en ruim 30 graden. Maar een storing met buien volgt ook vanuit het westen, alles gaat van timing afhangen. Ook bestaat een kans op zwaar onweer.

Jeroen Elferink

Bergtraum Westendorf logo

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×