Drukkend warm en soms een onweersbui

Waar valt die enkele onweersbui vanmiddag?

Drukkend warm en soms een onweersbui

Het is deze dagen soms drukkend warm in Oostenrijk, met tijdens de ochtenden veel zon. In de loop van de dag ontstaan vaak enkele onweersbuien, maar deze mogen de pret niet drukken.

Vanmorgen wisselen enkele wolkenvelden en zon elkaar af, het is vrijwel overal droog en het kwik loopt snel op. Maar al snel ontstaan ook stapelwolken, waar de zon soms schuil achter gaat. Vanaf het middaguur stijgt de kans op een enkele onweersbui. Toch zal het op de meeste plaatsen tot de avond nog droog blijven. Pas aan het eind van de middag kan overal een flinke onweersbui vallen, daarbij is kans op hagel of windstoten. Voor die tijd wordt het drukkend warm; 23 tot 27 graden bij een hoge luchtvochtigheid. In de bergen is het natuurlijk koeler.

Vanavond trekken enkele buien, soms met onweer, van west naar oost. In de nacht wordt het droog.

Morgen, vrijdag, start met opnieuw zon en wolken. Aan de grens met Duitsland is een losse bui mogelijk, maar deze enkele bui lost snel op. Hierna is het overal droog met een afwisseling van zon en stapelwolken. Opnieuw is later op de dag een enkele onweersbui mogelijk, dit keer vooral rondom de hoofdkam en Karinthië. Hierbij is kans op hagel of windstoten. In de noordelijke gebieden blijft het waarschijnlijk zo goed als droog. Al blijft een verdwaalde onweersbui altijd mogelijk. In ieder geval hebben de droge en soms zonnige perioden de overhand, het wordt opnieuw 23 tot 27 graden.

Zaterdag start droog en zonnig, in de loop van de dag neemt de bewolking toe. Vanaf halverwege de middag zijn in Tirol en Vorarlberg zware onweersbuien mogelijk. In de avond trekken deze buien oostwaarts. Hiervoor uit wordt het 24 tot 27 graden en drukkend warm.

Zondag krijgt de bewolking de overhand, later op de dag zijn opnieuw buien mogelijk. Kortom de afwisseling met zon/buien en warmte blijft.

Jeroen Elferink

Van Beeck tenten

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Cityhouse Flipside Groot Banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×