Drukte op de weg richting Oostenrijk Kerstvakantie 2022

voorjaarsvakantie dreieck inntal autobahn

Drukte op de weg richting Oostenrijk Kerstvakantie 2022

Vrijdag begint voor de scholen in Nederland de kerstvakantie en dat betekent dit jaar weer drukte op de wegen richting de Oostenrijkse Alpen.

Over een aantal dagen zullen de eerste landgenoten weer richting de Alpen trekken. En ook dit jaar is de kans groot dat je ergens in Europa vast komt te staan in de vele files op weg naar je vakantiebestemming. Zeker de mensen die aan de schoolvakanties vastzitten zullen hier last van krijgen. Maar waar kan men files verwachten en niet te vergeten de eeuwige baustellen in Duitsland.

De vele baustellen is een ergernis waar men vaak veel tijd verliest en deze lijkt maar niet op te houden. Op sommige plekken wordt al jaren aan gewerkt, het lijkt wel een eeuwigheid te duren.

Op de grote hoeveelheid vakantiegangers zijn de wegen naar de skigebieden ook niet berekend. Gevolg is dat je het nodige aan opstoppingen gaat krijgen.

Verkeersdrukte

De eerste groep zal op 24 december richting Oostenrijk gaan. Op vrijdag en zaterdag kan het druk worden richting het zuiden. Een week later geldt hetzelfde maar nu zowel naar het zuiden als naar het noorden, dan zal de eerste groep weer terug naar huis gaan. Ondanks dat zullen in de twee weken rond de Kerst en Oud en Nieuw, de meeste mensen in o.a. Nederland, België, Duitsland en Oostenrijk vrij zijn. Het zal het volgens de ANWB dan druk worden maar niet zeer druk.

Ook in februari rond de voorjaarsvakantie zal het op de Duitse snelwegen weer druk worden. Twee weekenden lang is de kans op files en dergelijke aanwezig. Tegen die tijd zullen we ook een bericht maken.

Drukke routes

Alle wegen leiden naar Rome is het gezegde of te wel er zijn meerdere manieren om op je bestemming te komen. Maar toch zijn er een hoop mensen die een vaste route aanhouden. De drukke wegen in Duitsland in de winter zijn (bron ANWB):

  • A1 Osnabrück – Hamburg – Lübeck – Fehmarn. Knelpunten bij Bremen en Hamburg.
  • A3 Keulen – Frankfurt – Neurenberg. Knelpunten bij Würzburg en Neurenberg.
  • A5 Karlsruhe – Heidelberg – Bazel. Knelpunten bij Karlsruhe, Heidelberg en Weil am Rhein.
  • A7 Würzburg – Ulm – Füssen. Knelpunt tussen Kempten en Füssen.
  • A7 Hamburg – Flensburg. Knelpunt bij Hamburg.
  • A7 Kempten – Füssen.
  • A8 Karlsruhe – München – Salzburg. Knelpunten tussen Stuttgart en Ulm, tussen Günzburg (bij Ulm) en Augsburg en tussen München en Salzburg.
  • A9 Neurenberg – München. Knelpunt tussen Ingolstadt en München.
  • A61 Mönchengladbach – Koblenz.
  • A99 Rondweg München.

Baustellen

Vooral degene die via het Ruhrgebied gaan kunnen een hoop hinder ondervinden door deze werkzaamheden. De meesten bevinden zich ook op de belangrijkste routes richting het zuiden. Een dag eerder vertrekken mits het mogelijk is zou een oplossing zijn, zeker met kinderen is het de vraag of dat kan. De vrijdag richting een verblijf ergens in Duitsland, de volgende dag na een goede nachtrust een heerlijke douche en ontbijt het laatste stuk.

De belangrijkste routes waar gewerkt wordt aan de weg zijn te vinden op de site van de ADAC.

Oostenrijk

Eenmaal de drukte in Duitsland achter je gelaten moet je nog door Oostenrijk, zo is de B179 de Fernpassroute een berucht knelpunt. Ook zal het drukker zijn op de snelwegen richting de diverse skigebieden. Met name de de grensovergang tussen Duitsland naar Oostenrijk. Om de eventuele files te kunnen omzeilen heeft ÖAMTC (de Oostenrijkse ANWB) een filekalender, deze is hier te vinden. Ook via wegbeheerder Asfinag kun je het nodige vinden over files en wegwerkzaamheden en is er ook nog de Oostenrijkse radio zoals Ö3.

Maar eenmaal alle drukte en eventuele files getrotseerd zijn wacht een  aanblik van datgene waarvoor je al die uren in de auto zat. En vergeet niet de vakantie begint al in de auto.

Sölden 8 november 2022

ChaletsPlus Banner Groot

Sneeuwkettingenwinkel.nl banner winter 2021 900x600

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...