Duidelijke regels voor 12-jarigen die op wintersport willen gaan!

duidelijke regels Zell am See Unten Grau oben Blau

Zell am See Unten Grau oben Blau

Duidelijke regels voor 12-jarigen die op wintersport willen gaan! Oostenrijk geeft duidelijk regels voor de wintersport. Dit dankzij de scherpe daling van het aantal besmettingen in geheel Oostenrijk, de wintersport tijdens de kerst is mogelijk.

Het is lang spannend geweest of het wel kan maar vanaf 20 december kan men op verantwoordelijke wijze en met duidelijke regels op wintersport. Zo is de Aprės-Ski zeker tot 10 januari niet mogelijk en is overal de 2G regel van toepassing. Dit betekent dat vanaf 20 december alle hotels, restaurants, culturele instellingen en natuurlijk kabelbanen in heel Oostenrijk open zullen zijn met een voorwaarde dat je voldoet aan de 2G regel.

2G en FFP2

De 2G regel is van toepassing tijdens het skiën, in hotels, in restaurants, op kerstmarkten, enz. ook moet je in alle publieke binnenruimtes een FFP2 masker dragen. Het dragen van een FFP2 masker is ook verplicht in de kabelliften. Een uitzondering op de 2G regel zijn kinderen van 0 tot 12 jaar en pubers die na 31 augustus 2006 zijn geboren.
Het 2G bewijs (QR code) wordt bij het kopen van een skipas gevraagd en ook dan pas geactiveerd. In de gastronomie moet het FFP2-masker worden gedragen op weg naar en van de zitplaatsen, in verblijven bij het betreden van algemeen toegankelijke binnenruimtes.

Er geldt geen quarantaineplicht voor volledig gevaccineerden en mensen die in de afgelopen 6 maanden hersteld zijn van een infectie. Een PCR test is dan ook  niet nodig om Oostenrijk binnen te komen. Kinderen en pubers (na 31 augustus 2008 geboren)  die niet volledig zijn gevaccineerd en niet zijn hersteld, kunnen binnenkomen met een negatieve PCR-test. Kinderen onder de 12 jaar hebben geen bewijs nodig.

Als je uit een niet veilige land komt moet je een registratieformulier invullen dit geldt echter niet voor ons Nederlanders en Belgen. De lijst is hier te vinden.

duidelijke regels Sölden 18 november 2021

Kinderen

Voor kinderen tot 12 jaar is er geen 2G regel van toepassing en hoeven zij niet getest te worden. Uitzondering op de regel is Wenen waar testen verplicht is vanaf 6 jaar.

Het succes van de “Ninja-Pass” (systeem in Oostenrijk) trekt men ook door richting de kinderen en pubers in de schoolgaande leeftijd die niet volledig gevaccineerd of genezen zijn. Voor hen bestaat de mogelijkheid om zich met regelmatige tests gelijk te stellen aan de 2G status. In Oostenrijk worden schooljeugd met enige regelmaat getest en krijgen zij een Ninja-Pass wat gelijk staat aan een QR code zoals de gevaccineerden en genezen hebben.

Holiday Ninja Pass

Er was paniek bij families waarbij kinderen tijden hun verblijf 12 werden, of net 12 geworden zijn. De maatregel stelt dat iedereen vanaf 12 jaar volledig gevaccineerd moet zijn of een herstelbewijs moet hebben om te kunnen overnachten of gebruik te kunnen maken van andere faciliteiten. Maar Oostenrijk komt met een oplossing voor kinderen vanaf 12 jaar. Zij kunnen tijdens hun verblijf in Oostenrijk een “Holiday Ninja Pass” krijgen. Deze pas krijgen zij met twee PCR- en één antigeentest en kunnen dan van alle faciliteiten gebruik maken waarvoor een 2G bewijs vereist is. De PCR test is 72 uur geldig en een antigeentest 48 uur en de testresultaten worden geregistreerd in het “Holiday Ninja Passport” die zij bij zich moeten houden.

De Holiday Ninja Passport is hier te downloaden.

Sölden 20 november 2021

Gratis testen

Voor kinderen in de leeftijd zoals hierboven is omschreven is er een uitgebreide testinfrastructuur beschikbaar. De gratis testen is ook voor de gasten beschikbaar en kan ook gebruikt worden vóór de terugkeer naar het land van herkomst. De gastheren of de plaatselijke toeristenverenigingen geven informatie over de gratis plaatselijke testmogelijkheden.

Vaccins & geldigheidsduur

In Oostenrijk zijn alle door het EMA goedgekeurde vaccins erkend dit zijn dezelfde als in Nederland en Oostenrijk. De vaccins zijn 270 dagen geldig vanaf de volledige vaccinatie, het Jansen vaccin is vanaf 3 januari niet meer gelden en zij dienen een boosterprik te halen. Het herstelbewijs is 180 dagen geldig en herstelden die ook gevaccineerd zijn is dit 270 dagen.

Meer informatie is te vinden op de website van de Oostenrijkse Dienst voor Toerisme: www.austria.info/nl

Lees ook onze liveblog.

Chaletnl-banner-900x600

Ski Outlet Logo

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...