Duits tolplan kan de prullenbak in

voorjaarsvakantie dreieck inntal autobahn

Goed nieuws voor de vakantiegangers die door Duitsland moeten. Het Duitse tolplan kan de prullenbak in. Het omstreden plan is door het Europeese hof afgekeurd, naar aanleiding van een zaak die was aangespannen door Oostenrijk en werd gesteund door Nederland.

Het tolplan is volgens het Europese Hof van Justitie in strijd met de Europeese regels voor vrij verkeer van goederen en personen. Het plan is al sinds 2015 omstreden, het zou discriminerend zijn voor mensen die niet uit Duitsland komen. Duitse automobilisten worden via de wegenbelasting gecompenseerd, en buitenlandse automobilisten moeten wel de volle pond betalen.

Maut

De “maut” voor automobilisten zou in oktober 2020 ingegaan zijn, automobilisten zouden tussen de €2,50 en €130,- betalen. Het bedrag was o.a. afhankelijk van welk merk en de uitstoot maar ook hoe lang men een vignet zou willen hebben. Met deze uitspraak heeft Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Milieu, VVD) een grote opsteker binnen, “vooral goed nieuws voor de automobilisten en ondernemers uit de grensregio”, aldus de minister.

Aanpassen

De uitspraak is definitief en kan dus niet meer tegen in beroep gegaan worden aldus een woordvoerder van het Hof tegen RTLZ, maar een tol is niet definitief van de baan. Het plan kan aangepast worden waardoor deze niet meer in strijd is met de Europeese regels voor vrij verkeer van goederen en personen. Maar of dit zal gebeuren is ook nog de vraag, de Beierse zusterpartij van het CDU wil alleen instemmen met een tolplan als de Duitse automobilist wordt ontzien zo staat te lezen in de Süddeutsche Zeitung.

 

Instagram Banner

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...