Duitse paraglidester crasht tegen Salvenbahn Hopfgarten RIP

Paragliden Westendorf

Op de achtergrond de Hohe Salve waar dit ongeluk polaatsvond

Duitse paraglidester crasht tegen Salvenbahn Hopfgarten RIP

Een tragisch ongeval heeft plaatsgevonden in de Kitzbüheler Alpen.

Een paraglider uit Duitsland kwam in botsing met de Salvenbahn in Hopfgarten, skigebied SkiWelt. De vrouw botste precies op een gondel.

Het slachtoffer was een vrouw en die heeft deze klap helaas niet overleeft. Ze overleed op de deels met sneeuw bedekte berg (Hohe Salve). Het ongeval vond zondagochtend rond 11.10 uur plaats op de Hohe Salve nabij Hopfgarten in Brixental. Volgens de krant BILD werd de vrouw waarschijnlijk kort na het opstijgen door een windvlaag tegen de gondel geslingerd.

Door de botsing scheurde het paraglidescherm en wikkelde het zich gedeeltelijk om de rolophanging en de cabine. De paraglidester raakte de harde grond. De bergrettung heeft alles in het werk gesteld om haar te redden maar helaas tevergeefs. Zij overleed ter plaatse aan haar ernstige verwondingen. Volgens de eerste berichten raakten ook drie mensen die in de gondel zaten gewond.

Kandleralm Paragliden

Bron : Bild (ook staan daar enkele foto’s)

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Renthier Westendorf Groot

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

FANtastisch Oostenrijk heeft twee facebook pagina’s. Één daarvan is special voor jullie gemaakt. Op de facebookgroep Vrienden van FANtastisch Oostenrijk kunnen jullie de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Heb je leuke plaatjes deel die dan en het lidmaatschap van deze groep is uiteraard GRATIS.

Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...