Duitsland gooit grenzen open…

voorjaarsvakantie dreieck inntal autobahn

Duitsland gooit grenzen open wordt overal gemeld er zijn zelfs media die melden dat je dan ook direct op vakantie kan gaan, maar is dat wel zo? Momenteel is de grens tussen Nederland en Duitsland nooit gesloten geweest wel ontraadt de Duitse overheid niet-noodzakelijke reizen, je kunt bij de grens gevraagd worden wat uw doel is van de reis.

Er zijn tussen Nederland en Duitsland geen beperking ingesteld om te reizen tussen beide landen, dit geldt zowel voor inwoners van Nederland als Duitsland. Mensen die van Nederland naar Duitsland gaan moeten wel voldoen aan de maatregelen die gelden in Duitsland, dit geldt uiteraard andersom ook. Vanaf aanstaande vrijdag wil men in Duitsland de grenzen tussen Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk weer opengooien, grenscontroles zullen tot 15 juni gehouden worden maar minder intensief en steekproefsgewijs. Voor de grens met Nederland zal er niks veranderen, die is en blijft open.

De Duitse minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer wil een stap verder gaan. Hij wil graag per medio juni weer vrij verkeer in de Europese Unie toe staan, mits iedereen zich aan afstands- en hygiënevoorschriften houdt.

Vakantie naar Oostenrijk

Eerder sprak de Europese Commissie de wens uit om zo snel maar stapsgewijs de binnengrenzen van de EU te openen, dit om het economisch herstel in de EU-landen te bevorderen. De Duitse minister van Buitenlandse Zaken Heiko Maas ondersteunt het plan, maar ook de Oostenrijkse bondskanselier Sebastian Kurz vindt het een goed idee.

Maar wat gaat dit betekenen voor een eventuele vakantie naar Oostenrijk, daar is helemaal niks van bekend. Dat mogelijk per medio juni de grenzen open zullen gaan en vrij verkeer tussen landen mogelijk is kan, dit kan mogelijk ook betekenen dat je weer op vakantie kunt gaan. Het is nog niet zeker maar het is de wens van de Duitse minister Binnenlandse Zaken Horst Seehofer om per medio juni vrij verkeer toe te staan. Mochten alle grenzen weer open gaan kan het per land natuurlijk veranderen wat je wel en niet mag, daarover zal er meer bekend worden in de toekomst.

bron: nu.nl

Richtlijnen toerisme

De Europese Commissie kan niet niet garanderen dat wij massaal en zorgeloos op vakantie kunnen maar hoopt met een reeks richtlijnen het toerisme in de EU geleidelijk weer op gang te brengen. De Europese Commissie stelt een “toerismepakket” in, een gefaseerde opheffing van grenscontroles er komen protocollen voor veilig vervoer per trein en vliegtuig en in het verblijf. Ook wil de Europese Commissie een interactieve kaart ontwikkelen waar men de epidemiologische ontwikkelingen in de EU kunnen volgen zo kan men het reisdoel hierop afstemmen.

Bron.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...