Duitsland opent de grenzen weer met Tirol

Duitsland opent de grenzen weer met Tirol

Goed nieuws! De Duitse regering heeft gistermiddag besloten dat vanaf middernacht (28.03 om 00:00 uur) de grenzen met de Oostenrijkse deelstaat Tirol weer open mogen. Hiermee komt een einde aan de zwaarste grenscontroles tussen beide landen sinds het uitbreken van de 2e wereldoorlog.

Vanaf 10 februari jl. waren de grensovergangen met Duitsland volledig op slot. Alleen de grensovergangen Reutte-Fussen en Kufstein-Kiefersfelden waren open. Maar men moest wel een hele goede reden hebben de grensovergangen te mogen passeren. De kans was dan ook groot dat je terug gestuurd werd, op piekdagen waren dit soms 30.000 automobilisten volgens de Tiroler Tageszeitung.

Lange file’s voor de Duitse grens bij Kufstein

Maar Duitsland heeft Tirol van de lijst ‘coronavirusvariantengebied’ gegooid. In Tirol ging vooral de laatste 2 maanden de Zuid-Afrikaanse variant rond. Gelukkig heeft de deelstaat het aantal besmettingen met deze variant onder controle. Hierdoor zijn extra controles en gesloten grenzen niet meer nodig, aldus de Duitse regering.

Nog wel in quarantaine na terugkomst
Voor Duitsers die terugkeren uit Tirol, maar ook de rest van Oostenrijk, geldt nog altijd de verplichting om bij thuiskomst 10 dagen in quarantaine te gaan. Voor Nederlanders geldt een dringend advies om ook 10 dagen bij terugkomst in quarantaine te gaan, waarbij na dag 5 de quarantaine al opgeheven kan worden door een negatieve coronatest. Voor wie naar Oostenrijk gaat vanuit Nederland of Duitsland geldt ook nog altijd het online registratieformulier. Kortom er gelden nog steeds strenge reisregels, maar het is wel een stuk makkelijker geworden om terug te keren.

Lees ook ons Liveblog.

Bron: orf.at

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Instagram Banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds 1 jaar (27 oktober 2019) hebben we ook een facebookgroep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen. Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...