E-bike rondje Faaker See en bezoek Villach

Faaker See Villach Karinthië

E-bike rondje Faaker See en bezoek Villach 2 juni 2023

Vorig jaar waren we een aantal dagen in Karinthië en we nemen jullie graag mee in een dag dat we een rondje met de E-bike maakten, tegen de avond brachten we ook een bezoek aan Villach, de 2e stad van Karinthië na Klagenfurt.

De dag starten we heerlijk in het zwembad van ons prachtige hotel (Karnerhof) dat vlak aan de Faakersee ligt.

Karnerhof Faaker See

Na het ontbijt stonden er e-bikes klaar om een rondje langs de Faakersee te gaan maken. Als eerst naar een schitterend uitzichtpunt. De foto boven aan het bericht is daar ook genomen. Vervolgens zijn we langs een hele rustige camping gereden waar wij zelf zomaar de keuze zouden maken om daar te gaan staan. Campeerplekken vlak aan het water zou echt een feestje zijn. Camping Anderwald zouden wij ook zeker aanraden om te bezoeken.

Camping Anderwald Faaker See

Ook kwamen we langs Burgarena Finkenstein een soort van Ruïne die op een FANtastische locatie ligt. Er worden concerten gegeven en dat bij een heel mooi uitzicht (zie onze video)

Burgarena Finkenstein Faaker See

Burgarena Finkenstein Faaker See

Ook afscheid genomen van deze mooie plek en hebben onze ronde om de Faaker See afgesloten.

Aansluitend zijn we naar Villach gegaan en hebben het stadscentrum nog bezocht. De kerktoren beklommen met maar liefst 239 treden en er waren passages (wenteltrap waar je maar net aan doorheen kwam. Ook stond er op die plek een stoplicht voor dalend en klimmend verkeer 🙂

Tevens hebben we nog een hele speciale winkel bezocht van Thomas Rettl. Eigenaar van een hele speciale kleding winkel. Kilts worden daar verkocht. Thomas heeft destijds ook de Highland games naar Oostenrijk gehaald en toen is het hard gegaan met de kilts die nu een ware rage zijn geworden. Niet alleen in Oostenrijk maar ook ver daarbuiten. We hebben een apart bericht en video over deze winkel gemaakt. Deze kun je HIER bekijken.

Thomas Rettl Villach

De dag hebben we afgesloten in restaurant Lagana dat aan de rivier de Drau ligt. De video update hieronder geeft deze dag ook goed weer. Benieuwd naar de beelden bekijk dan ook onze video.

Op de sociale media zijn we ook nog live gegaan.

Afsluitend nog een aantal foto’s van deze dag.

Faaker See

Faaker See

Faaker See

Burgarena Finkenstein Faaker See

Burgarena Finkenstein Faaker See

Faaker See Harleytreffen

Bij de Faakersee is jaarlijks ook een “Harley treffen” en dan zijn er meer Harleys aanwezig dan dat je maar zou kunnen bedenken. Wie is daar wel eens bij geweest?

PS Ons kanorondje op de Faaker See is HIER nog te bekijken.

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×