E-bike tour beschreven door Harold en Annemiek

E-bike tour beschreven door Harold en Annemiek

“Recent maakten wij een mooie mountainbike tocht waar we jullie graag van mee willen laten genieten. Vanuit ons eigen prachtige onderkomen in Brixen im Thale gaan we vroeg in de ochtend richting de Intersport winkel van de familie Geschwantler onder aan de liften in Brixen im Thale.

Hier halen we onze mountainbikes op die we een paar dagen tot onze beschikking hebben, we hebben 2 E-mountainbikes in een volledige “fully” uitvoering. Voor de niet kenner een E- Mountainbike in downhill uitvoering dus volledig geveerd voor en achter in een zwaardere uitvoering.

Mountainbike

Na een bak koffie en enige uitleg over de fiets vertrekken we op de fiets richting Westendorf waar we de Alpenrosenbahn omhoog nemen (ik hoor jullie al denken je hebt toch een E-mountainbike dan fiets je toch na boven?) Ja dat klopt maar omdat we een lange tocht uitgestippeld hebben met nog de nodige klimmen op het programma willen we toch graag de accu sparen zodat we hem hopelijk tot het eind van onze tocht kunnen gebruiken.

Mountainbike

Boven bij de Talkaser aangekomen moet toch even de regenjas aan het is behoorlijk koud en regenachtig boven, vervolgens beginnen we aan de afdaling over de
Oberwindau tot aan de Kreuzjochlsee. Onderweg moeten we af en toe even stoppen om tussen de koeien door te manoeuvreren.

Mountainbike en koeien

We dalen af langs het Brechornhaus en de Kreuzjochlsee, hier vervolgen we onze weg verder over de Brechorn gelukkig is hier het zicht een stuk beter geworden waardoor we met een redelijke snelheid een flink stuk afdalen totdat je linksaf de de Brugglbach op kunt. Deze volgen we tussen de schitterende bossen door tot aan het dalstation van de Ki-west.

Mountainbike Harold

Langs de doorgaande weg richting Aschau lopen verschillende kleine mountainbike paadjes die goed te fietsen zijn tot aan Aschau. We gaan verder totdat we net voorbij Aschau de mountainbike route 205 op kunnen de “Aschauer Hohe route” deze route is ongeveer 23 km lang met een klim van 672 hoogtemeters en een afdaling van 584 meter.

Mountainbike Aschauer Hoheweg

Deze route gaat grotendeels over de weg genaamd “Oberer Grund” een onverharde route van ongeveer een meter of 3 breed. Nadat we zo’n 8 km over deze prachtige route gefietst hebben langs een mooie bergrivier en schitterende bossen zien we een klein ons inziens rustig “hutje” genaamd de “Kloo Alm”. We parkeren de fietsen en besluiten naar binnen te gaan, eenmaal de deur open gedaan te hebben brand de houtkachel volop en is het gezellig druk binnen. We bestellen een koffie en een heerlijk stuk zelfgemaakte vruchten taart.

Met de kaart in de hand vragen we nog even aan de eigenaresse van de hut of we nog op de goeie route zitten ze beaamt dit en zegt dat we de 2e afslag links af moeten nemen waarna het wel steil omhoog zal gaan, ze voegt er nog even aan toe dat als we niet goed in conditie zijn we beter terug kunnen gaan richting Aschau omdat het volgens haar een pittig stuk is. Ik wijs haar onze fietsen aan en geef aan dat we een klein beetje “vals” spelen met onze elektrische trapondersteuning ze moet lachen en wenst ons nog een mooie dag. Eenmaal aangekomen bij de door haar aangegeven afslag begint het inderdaad flink te klimmen en zelfs met trapondersteuning worden we toch nat en dat is niet meer van de regen want het is inmiddels prachtig weer geworden. Tijdens deze klim passeren we een aantal watervallen die na de overvloedige regenval van de dagen ervoor flink zijn gegroeid.

Mountainbike

Nadat we boven zijn aangekomen dalen we een flink stuk waar we onderweg schitterende uitzichten hebben over de uitgestrekte bergen totdat we op een splitsing komen waar we de “Unterkar” op gaan. Deze dalen we verder af langs de “Pengelsteinbahnen” van het skigebied Kitzski.

Mountainbike

Verder afdalend komen we op de doorgaande route richting Kirchberg waar we vervolgens het fietspad richting Brixen nemen, onderweg zoeken we naar de afslag richting de “Gaisbergtrail” Deze route bestaat uit 2 delen en maakt deel uit van het bikepark Kirchberg wat overigens ook via de Gaisberglift te bereiken is met de mountainbike. Omdat wij uit ons verblijf uitkijken op de Gaisberg.

 

Camping uitzicht Harold

Willen we het eerste deel een klim van ongeveer 500 hoogtemeters per fiets doen om dan vervolgens via het 2e deel de “Downhill trail” weer tot in Kirchberg af te dalen. Na een stevige klim van ongeveer 30 min komen we boven op de Gaisberg aan. Hier rusten we even uit en eten en drinken wat om weer op krachten te komen. Boven aangekomen zien we ook het startpunt van een andere Trail de zogenoemde “Lisi Osl trail” omdat deze als licht staat aangemerkt dalen we eerst deze af richting Kirchberg. Deze trail is ook voor beginners goed te doen met een hoogteverschil van 450 meter en een afstand van 2,3 km is dit een mix van mooie bochten en niet al te moeilijke uitdagingen tot je beneden bent aangekomen.

 

Mountainbike Lisl Osl Trail

Omdat we weten dat de Gaisberg trail als moeilijk staat aangegeven begint het als oud motorcrosser toch wel een beetje te kriebelen en nemen we deze keer maar de Gaisberglift omhoog in plaats van het hele stuk weer te klimmen. Boven aangekomen starten we op de Gaisbergtrail deze blijkt al gelijk een stuk uitdagender en zeker niet voor beginners. Deze trail zit vol extreme uitdagingen en is eigenlijk niet met onze huidige beschermings middelen te doen, een crosshelm en knie en elleboogbeschermers is op deze trail geen overbodige luxe we passen ons tempo dan maar een beetje aan met in het achterhoofd de volgende keer nemen we onze cross spullen mee.

Mountainbike Gaisbergtrail

Nadat we zonder kleerscheuren beneden zijn aangekomen fietsen we door Kirchberg waar we in het centrum even een ijsje eten om vervolgens het laatste stuk richting Brixen im Thale terug te fietsen. Aangekomen bij ons verblijf zetten we moe maar voldaan de fietsen neer om eerst maar eens het vocht aan te vullen met een heerlijke koude radler.

Canping Harolds hut

Na weer op krachten te zijn zien we dat we nog 30 min hebben voor de lift naar Hoch Brixen sluit, snel zetten we onze helm op stoppen nog een jasje in de rugzak en fietsen richting de lift. Om 16:45 aangekomen bij de lift hangen we de fiets aan de gondel en stappen boven in Hoch Brixen uit.

Van daaruit dalen we af richting het restaurant de Nieding om vervolgens een paar km te klimmen naar de start van de “Suntrail” een mooie lange afdaling van een gemiddeld niveau.

 

Mountainbike Sun Trail

 

Nadat we door een flink aantal mooie bochten  en over een aantal houten vlonders hard afdalen komen we weer beneden in Brixen im Thale uit, aan de rand van het dorp van waaruit we naar ons onderkomen gaan.

Moe maar voldaan kijken we terug op een geslaagde dag. Douchen omkleden en lekker uit eten om de volgende dag te vertrekken voor de volgende tocht. Dit keer zullen we starten in Hoch Brixen vanwaar we de andere kant van het gebied “Skiwelt” zullen doorkruisen. Wij vonden het leuk om jullie mee te nemen in deze tocht mocht je vragen hebben stel ze gerust, wij beantwoorden ze graag!”

Harold en annemiek

Groetjes, Harold & Annemiek

Haus Steiner

Summit Travel banner 2020 1000x600

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...