Early Bird skiën in SkiWelt vanaf 26 januari 2023

SkiWelt Early Bird

Early Bird skiën, om Half 8 in de ochtend ging de lift open

Early Bird skiën in SkiWelt vanaf 26 januari 2023

De Early Bird kun je meestal skiën vanaf rond 1 februari van elk jaar. Deze week is het al zover en dat is op donderdag 26 januari 2023. Vanaf deze datum is het elke donderdag Early Bird skiën. Jaarlijks proberen wij zeker de Early Bird in SkiWelt mee te pakken. Dat betekent dat de liften in het gebied van Westendorf al om half 8 open zijn. Een perfecte dag om dan ook zoveel mogelijk kilometers op één dag te gaan maken. Eerst dan een mooie ronde maken in het gebied van Westendorf om vervolgens over te steken naar de andere dorpen van SkiWelt.

De liften die vanaf half 8 geopend zijn:

  • SkiWeltbahn
  • Alpenrosenbahn 1 en 2
  • Choralmbahn
  • Sonnenlift

Zo’n 22 km aan piste ligt er dan perfect bij.

We proberen dan ook deze dag altijd alle dalafdalingen te gaan maken in het gehele gebied. We hebben daar uiteraard ook opnames van. In de video zie je ook de tijdsaanduiding af en toe terug.

Bekijk hem maar, wie weet kun je hem beter bekijken op de TV. Lekker op zo’n groot scherm en dan dromen dat je er weer binnenkort kan zijn.

SkiWelt Early Bird de ochtend zon

en om iets over half 8 is dit je uitzicht van de opkomende zon

Maar liefst 105 km waren er weer afgelegd helaas geen verbetering van ons eigen record (120) maar daar gaan we dit seizoen aan werken. We weten dat andere ook deze tour hebben gedaan en kwamen uit op 123 km (met veel dezelfde liften) en dat willen we gaan verbreken. We hopen in februari op mooie pistes, Kaiserwetter en vele kilometers. We gaan het wel zien waar we op uit komen. In ieder geval gaan we dan weer alle dalafdalingen doen van de verschillende dorpen. We kunnen niet wachten.

Early Bird 123 km Sven Martens Ivo Rejda

SkiWelt Early Bird Skiline 21 feb 2019 105 km

Tot slot hoe een maagdelijke piste er nog uitziet zo in de ochtend. We nemen jullie mee naar de afdaling Ki West wat was dat een geweldige piste met alleen maar ribbeltjes in de ochtend. Voor herhaling vatbaar!

Niet genoeg gekregen van de video’s dan staat hieronder nog de video waarbij we 120 km aan pistes hebben afgelegd.

Mesnerwirt Westendorf

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×