Early Bird SkiWelt hoeveel km kun je skiën op 1 dag?

Early Bird SkiWelt

Early Bird SkiWelt hoeveel km kun je skiën op 1 dag?

Vorige week donderdag hebben we weer de Early Bird gedaan. Dat betekent dat je in het gebied van Westendorf/Brixen im Thale kunt skiën vanaf half 8 in de ochtend. Let wel er zijn maar een aantal liften geopend. De rest in het totale gebied is open vanaf de normale tijdstippen.

Wij maken er bijna jaarlijks een leuke dag van om ook zoveel mogelijk pistekilometers te maken. Dit keer ging uiteraard Simone mee maar ook haar zoon (Finn, 11 jaar) en dat is zeker een prestatie. 117,5 km hebben we geskied deze dag.

Skiline.cc Eric Kromhout

Nu is het ook zo dat wij alle dorpen willen bezoeken en ook alle dalafdalingen willen doen. Dat is ook gelukt. Zijn dit nu veel km die we kunnen skien op 1 dag… Er is op skiline.cc ook een klassement.

Skiline.cc klassement SkiWelt

Skiline.cc kijkt uitsluitend naar de hoogtemeters en dat is toch weer ruim 21 km die we hebben afgelegd. Maar hoe zit het nu aan kop van het klassement, wat “skiën” die dan?

Skiline.cc

Skiline.cc

Als we de bovenste plaatsjes zien dan is dat wat eentonig om de hele dag dezelfde lift te nemen…. maar gezien het aantal pistes en dezelfde lift hebben we ook bedenkingen of dit niet een liftbediende is die elke 10 minuten naar de lift loopt om in te checken 🙂 Zou kunnen maar daar gaat het ons niet om.

Wij hebben de hele dag geskied van half 8 tot bijna 5 uur in de middag. Alle dorpen bezocht en alle dalafdalingen genomen. Maar ook een hele knappe prestatie van Finn (11 jaar) om zoveel km te skiën.

Wil je meer weten van de Early Bird klik dan HIER. Elke donderdag is nog steeds een Early Bird!

SkiWelt Choralpe einde van de dag Early Bird

SkiWelt Choralpe einde van de dag Early Bird

PS een video compilatie van alle afdalingen die hebben jullie nog van ons tegoed.

Werken in Oostenrijk make it happen

Werken in Oostenrijk make it happen

Mesnerwirt Westendorf

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...