Early Bird SkiWelt hoeveel km kun je skiën op 1 dag?

Early Bird SkiWelt

Early Bird SkiWelt hoeveel km kun je skiën op 1 dag?

In het verleden was de earlybird altijd op donderdag maar dit jaar kun je de earlybird doen op vrijdag en zaterdag. Afgelopen jaar hebben we de earlybird voor het laatst gedaan.

Early Bird betekent dat je in het gebied van Westendorf/Brixen im Thale kunt skiën vanaf half 8 in de ochtend. Let wel er zijn maar een aantal liften geopend. De rest in het totale gebied is open vanaf de normale tijdstippen.

Wij maken er bijna jaarlijks een leuke dag van om ook zoveel mogelijk pistekilometers te maken. Afgelopen jaar ging uiteraard Simone mee maar ook haar zoon (Finn, 11 jaar) en dat is zeker een prestatie. 117,5 km hebben we geskied deze dag.

Skiline.cc Eric Kromhout

Nu is het ook zo dat wij alle dorpen willen bezoeken en ook alle dalafdalingen willen doen. Dat is ook gelukt. Zijn dit nu veel km die we kunnen skiën op 1 dag… Er is op skiline.cc ook een klassement. Jaarlijks proberen we de 120 km die we ooit hebben gehaald te verbeteren. Volgend jaar weer nieuwe kansen.

Skiline.cc kijkt uitsluitend naar de hoogtemeters en dat is toch weer ruim 21 km die we hebben afgelegd. Maar hoe zit het nu aan kop van het klassement, wat “skiën” die dan?

Skiline.cc klassement SkiWelt

Skiline.cc

Skiline.cc

Als we de bovenste plaatsjes zien dan is dat wat eentonig om de hele dag dezelfde lift te nemen…. maar gezien het aantal pistes en dezelfde lift hebben we ook bedenkingen of dit niet een liftbediende is die elke 10 minuten naar de lift loopt om in te checken 🙂 Zou kunnen maar daar gaat het ons niet om.

Wij hebben de hele dag geskied van half 8 tot bijna 5 uur in de middag. Alle dorpen bezocht en alle dalafdalingen genomen. Maar ook een hele knappe prestatie van Finn (11 jaar) om zoveel km te skiën.

Wil je meer weten van de Early Bird klik dan HIER. Elke donderdag is nog steeds een Early Bird!

SkiWelt Choralpe einde van de dag Early Bird

SkiWelt Choralpe einde van de dag Early Bird

Logo Brixental

Kitzbüheler Alpen Hohe Salve Region

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Bergtraum Westendorf logo

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×