Echt herfstweer laat nog even op zich wachten

Voorzichtig laat de herfst haar eerste kleuren zien deze maand maar van echt herfstweer is vooralsnog geen sprake

Echt herfstweer laat nog even op zich wachten

Voorlopig is van echt herfstweer nog geen sprake in Oostenrijk. Ook vandaag is het een mooie zomerdag in grote delen van het land. Van zonopkomst tot ondergang schijnt op veel plaatsen de zon flink. Wel ontstaan enkele stapelwolken en lokaal is een buitje niet uitgesloten. Maar op de meeste plaatsen blijft het ronduit zonnig en met temperaturen van 25 tot 28 graden lijkt het eerder een julidag.

Morgen volgt opnieuw een op en top zomerdag met vergelijkbare temperatuur. Wel ontstaan er meer stapelwolken dan vandaag en neemt tijdens de namiddag de kans op een onweersbui fors toe. Maar tot die tijd is het opnieuw prachtig zomerweer. Op 1500 meter is het ongeveer 16 graden tegen 6 normaal, de vorstgrens trekt zich ook terug tot in het hooggebergte.

Woensdag hebben de computermodellen nog de grootste moeite met het berekenen van het goede weerbeeld. Verschillende modeluitkomsten laten alweer een zonnige en warme dag toe waarbij het droog blijft. Echter zijn er ook modellen die voor een situatie gaan waarin het tijdens de middag omslaat met forse buien en veel regen. Het is dus nog even afwachten wat de woensdag precies gaat doen. De temperatuur is in ieder geval niet herfstachtig want als de zon schijnt wordt het opnieuw 24 tot 27 graden, als de buien in de middag wel overheersen is het ook nog altijd voor die tijd 22 tot 25 graden.

Vanaf donderdag neemt de wisselvalligheid verder toe. Ook daalt geleidelijk de temperatuur, toch is van echt herfstweer ook dan geen sprake. Want na dagen met buien kan nog altijd de temperatuur overdag tussen de 20 en 24 graden uitkomen. Ook zullen er vast mooie dagen volgen.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Cityhouse Flipside Groot Banner

Grittlmühle grote afsluitbanner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht