Soms een bui maar ook geregeld zon

Claudia Tijhuis in Niederau (via Vrienden van Fantastischoostenrijk)

Soms een bui maar ook geregeld zon

Het is deze nieuwe week vrij rustig herfstweer waarbij er maar weinig actie in de lucht zit. Zwakke hogedrukgebieden en zwakke storingen wisselen elkaar af. Hierdoor valt er soms een bui maar is er ook geregeld ruimte voor de zon. Daarbij is het zeker niet koud voor half oktober.

Vanmorgen zien we veel ruimte voor de zon vanaf Vorarlberg tot in het Wienerwald. Eigenlijk overal dus ten noorden van de hoofdkam. Maar vanaf Oost-Tirol tot in Stiermarken is het juist bewolkt en miezerig weer. Het zorgt al snel voor grote temperatuurverschillen, want in de lagere zonnige dalen in het noorden kan het met gemak 20 graden worden. Zulke temperaturen zien we helaas niet terug aan de zuidkant met hooguit maximaal 15 of 16 graden in bijvoorbeeld Villach of Klagenfurt. Later vanmiddag neemt ook de bewolking in Vorarlberg en Tirol alsnog toe. Ook hier blijft het vandaag niet helemaal droog en neemt de kans op een bui tijdens de namiddag toe. Bij dit alles staat maar weinig wind.

Door de bewolking koelt het komende nacht niet hard af.

Komende avond en nacht raakt het overal bewolkt. Uit de bewolking is overal een bui mogelijk en het koelt maar langzaam af. De minimumtemperatuur komt uit tussen de 5 en 12 graden.

Morgenochtend zien we opnieuw een tweedeling. Want in het westen breekt de bewolking gemakkelijk open en komt de zon er weer van tijd tot tijd bij. Hier verwachten we ook de hoogste temperaturen met maxima richting de 20 graden. Maar in het oosten en zuidoosten blijft de bewolking overheersen en de gehele dag blijft een bui mogelijk. Hier blijft her en der de temperatuur wat meer achter.


Woensdag verandert er niet veel aan dit beeld, opnieuw veel zon in het westen. Maar hier ontstaan ook stapelwolken en een enkele stapelwolk weet het buienstadium te bereiken. Elders blijft het droger bij opnieuw temperaturen tussen de 17 en 21 graden.

Ook de rest van de week blijft het rustig weer met soms zon en soms een bui. Zicht op een periode met stabiel nazomerweer óf koudere wisselvallig weer is er tot zeker het weekend nog niet.

Jeroen Elferink-Ruijsch

Banner CMP Groot 1200x600

Mesnerwirt Westendorf

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...