Een Creditcard in het buitenland… best handig!

Creditcard

Een creditcard is een pasje waarmee je vrijwel over de gehele wereld kunt betalen. Het principe van een creditcard is dat de creditcardmaatschappij jouw aankopen voorschiet om dit, doorgaans aan het eind van de maand, met jouw te verrekenen. Een voordeel hiervan is dat je hierdoor uitgesteld kunt betalen. Wanneer je aan het begin van de maand krap bij kas zit kun je toch een aankoop doen om deze pas later te kunnen betalen wanneer je loon komt. Een ander voordeel is dat niet alle reguliere betaalpassen worden geaccepteerd in alle landen. Wanneer je van verre reizen houdt is een creditcard daarom wel haast een must. Online betalingen gaan ook geregeld stukken makkelijker. Waar een creditcard ook voor zorgt is dat je geen contant geld meer op zak hoeft te hebben, dit is wel zo veilig.

Acceptatie

De betaling met een creditcard heeft voor de ontvanger van de betaling het grote voordeel dat hij of zij verzekerd is van betaling, de creditcardverstrekker staat immers garant voor de betaling. Dit maakt ook dat vrijwel alle grote bedrijven in de wereld creditcardbetalingen accepteren. Wanneer je binnen de afgesproken periode het door de creditcardmaatschappij verstrekte bedrag terugbetaald, zitten hier vaak geen kosten aan. Wanneer je een creditcard hebt waarbij het mogelijk is om verspreid te betalen, dan betaal je hierover een rentebedrag.

Creditcard

Andere voordelen

Sommige creditcardmaatschappijen bieden voor hun klanten extra voordelen zoals bijvoorbeeld spaaracties. Voor iedere keer dat je de creditcard gebruikt krijg je punten waarmee je kunt sparen voor geschenken of vliegreizen. Ook zijn er creditcardmaatschappijen die voor hun duurdere kaarten meer service bieden zoals bijvoorbeeld reisverzekeringen en services in het buitenland.

Bestedingslimiet

Ook is het ontzettend handig dat je bij je een creditcard bestedingslimiet hebt.

Hoe kom ik aan een creditcard

Om aan een creditcard te komen moet je een aanvraag doen bij een creditcardmaatschappij wat doorgaans een bank is. De creditcardmaatschappij zal dan een beoordeling doen van jouw liquiditeit. Dit houdt in dat het maximale bedrag dat de creditcardmaatschappij voor jou wil voorschieten moet passen binnen jouw inkomen. Anders loopt de creditcardmaatschappij het risico dat je niet kunt terugbetalen binnen de afgesproken tijd.

Prepaid-creditcard

Voor mensen die niet in aanmerking komen voor een reguliere creditcard is er een prepaid-creditcard. Zoals hierboven al beschreven kun je in sommige landen niet anders betalen dan met een creditcard. Als je geen creditcard kunt krijgen kan dit problemen opleveren. De oplossing hiervoor is dan een prepaid-creditcard. Een prepaid-creditcard werkt volgens hetzelfde principe als een gewone creditcard alleen met het verschil dat het verschuldigde bedrag niet achteraf maar vooraf dient te worden betaald.

Kortom een creditcard is een zeer bruikbaar betaalmiddel. Meer weten over creditcards kan op de finance website creditchecker.nl.

Creditcard

Summit Travel

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht