Een meteorologische ratjetoe

WEERBERICHT: Een meteorologische ratjetoe.

Het is vlees noch vis! En dan heb ik het niet over de Ratjetoe in de titel maar over het weer. Als weerman is het niet heel bijzonder om een bericht te maken omdat er eigenlijk weinig schwung in de atmosfeer zit. Er gebeurd niet veel. In een Ratjetoe heb je tenminste nog diverse ingrediënten maar dat is de komende dagen in meteoland niet het geval. Een beetje zon, een beetje regen, soms een klap onweer en dat is het wel.  Maar het is wel mooi fotogeniek weer met streepjes zon in de dalen (Jacobsladders) en nog sneeuw op diverse bergtoppen.

Het weer in heel west Europa wordt bepaald door een uitgestrekt lagedrukgebied boven de oceaan, net ten westen van de Britse Eilanden. Het zorgt voor een aanvoer van diverse storingen met regen, soms wat wind en hier en daar een flits en een klap.

ZATERDAG:

Oostenrijk ligt, volgens het eerste plaatje, onder een deken van dikke neerslag. Niets is minder waar maar dat is nou eenmaal hoe het weermodel het visualiseert. Het is een komen en gaan van opklaringen en buien. In de ochtend kan het eventjes flink plenzen maar dat trekt al snel weg richting het oosten. Het regent zeker niet de hele dag want er zijn ook droge perioden. Het meest droog blijft het in de noordoost hoek. De temperaturen liggen tussen de 15c en 20c en de wind is matig, soms krachtig uit  zuid – tot zuidwest. Op 1400 meter is het rond 4c en de vorstgrens ligt ergens tussen de 1800 en 2000 meter. Bij voldoende neerslag afkoeling kan het rond de 1500 meter sneeuwen.

Zondag:

Zoals in de introregels reeds vermeld is het saai. Ook zondag is er een dikke kans op regen. Ook nu regent het niet de hele dag en er zijn dus droge momenten. De wind trekt wel een beetje aan uit het westen. Voor de rest is het copy/paste van zaterdag. Het kan sneeuwen boven de 1500 meter en de temperaturen zijn idem dito zoals zaterdag.

De rest van de week:

Het lagedrukgebied schuift maar heel langzaam op en dat betekent dat het weerbeeld de komende dagen niet heel veel verandert. Soms is het wat droger en soms wat natter. Dat is natuurlijk heel makkelijk en zo kan iedereen een weerbericht schrijven 😉 . Maar het is niet anders. Het enige, en dat is wat mij betreft slecht nieuws, is dat de temperatuur verder onderuit gaat doordat de stroming meer noordwest wordt. En dat is nu eenmaal de koude hoek!

Nou ja, … kijk zelf maar. Veel regensymbolen in de kaarten en een temperatuur die eerder richting de 15c dan richting de 25c gaat. Het is duimen en wachten voor stabiel voorjaarsweer!

Fijn weekend

Ronaldo

Oostenrijkse Winkel grote banner

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...