Nog een meter erbij, sneeuwchaos verscherpt!

Vandaag kunnen we even tijdelijk bijkomen na een serie bizarre sneeuwval dagen. De sneeuwchaos is compleet in Oostenrijk met steeds meer meldingen van afgesloten wegen, stroomstoringen en lawine’s. Oostenrijk is een land wat wel gewend is om met sneeuw om te gaan. Maar ook voor Oostenrijk is de grens bereikt. En met de huidige vooruitzichten steven we langzaam toch echt af naar één van de sneeuwrijkste winters uit de afgelopen 120 jaar.

Aan het eind van deze middag begint het opnieuw vanuit het Noorden te sneeuwen. Een warmtefront brengt krachtige sneeuwval tot opnieuw in de laagste dalen. Er valt gemakkelijk 10 tot 20 centimeter bij.

Morgen zijn er ook langere droge momenten, maar het blijft zwaar bewolkt en in de bergen mistig. Uit de bewolking kan op de bergen de hele dag sneeuw vallen. In de dalen zijn het vooral korte buien. Daarbij stijgt de sneeuwgrens richting de 500 tot 600 meter. Tot 1000 meter dooit het iets waardoor de sneeuwlaag zwaarder wordt.

Zondag intensiveert de sneeuwval door de komst van een actief koufront. Tot 900 meter kan de neerslag ook in de vorm van regen of natte sneeuw vallen. Maar in de nacht naar maandag zakt de sneeuwgrens gelukkig razendsnel.

Maandag en dinsdag in een nordstau aanhoudende sneeuwval. Opnieuw sneeuwt het gigantisch door. De sneeuwgrens ligt rond of onder de 500 meter. In totaal valt er ruim een meter sneeuw bij.

Uiteindelijk valt er tot en met dinsdag 1 tot 1,5 meter sneeuw erbij. In de staulagen kan dit lokaal zelfs verdubbelen. Het is dus nog lang niet gedaan met de sneeuwchaos. Gelukkig lijkt het medio volgende week wel eventjes rustiger te worden. Wellicht dat woensdag en donderdag de zon doorbreekt. Maar op de lange termijn zien we dat het mooie weer niet doorzet. De kans op nieuwe dumpen stijgt.

Jeroen Elferink

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht