Een natte donderdag maar een goede vrijdag

EEN NATTE DONDERDAG MAAR EEN GOEDE VRIJDAG

DONDERDAG:

De dag begint nog relatief droog maar er zijn al veel wolken aanwezig. De wind neemt wel toe en vanuit het westen komt in de loop van de ochtend een koufront met neerslag opzetten. De sneeuwvalgrens ligt rond de 800-1000 meter maar zwabbert een beetje. De neerslag trekt van west naar oost over het land. Tegen de avond valt in het hele land regen of sneeuw. De maxima liggen rond  de 8°c en de 13°c in de bergen maar nog dik boven de 15°c in het zuidoosten. Op 3000 meter is het rond -10°c.

GOEDE VRIJDAG:

op zich is het inderdaad een goede vrijdag. De zon komt weer tevoorschijn en het wordt wederom warmer. De kou wordt richting het oosten verdreven en vanuit het zuidwesten komt warmere lucht opzetten. Aan de zuidkant van de Alpen wordt de neerslag tegen de bergen gedrukt en dat betekent voor de noordkant dat er wederom een föhnachtige wind komt te staan. In Karinthië kan het boven de 1500 meter wederom sneeuwen. De maxima aan de noordkant van het Alpenmassief gaat richting de 20°c. In het uiterste noordoosten wellicht nog warmer. De wind is zuidelijk en föhnig.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Zaterdag is ook een vriendelijke dag maar neemt in de loop van de dag de dikkere bewolking toe. Tegen de avond kan er hier en daar een spat regen vallen. Met name in Vorarlberg kan het flink regenen onder de 1800 meter. Het noordoosten blijft nagenoeg droog en opnieuw zijn de zuidelijke deelstaten de pineut qua neerslag. De temperaturen zijn relatief mild. Ook op zondag, 1e Paasdag, is het wisselvallig.  De föhn neemt wel iets af maar is niet helemaal verdwenen. De vorstgrens ligt rond de 2200 meter. Tweede paasdag is een kopie van zondag alleen met meer neerslagkansen. Daar kijken we de komende dagen wel wat beter naar.

Fijne dag!

Ronaldo

Van den Berg Sport wandelschoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Van Beeck tenten

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×