Een regenachtig weekend maar betere vooruitzichten

WEERBERICHT: Een regenachtig weekend maar betere vooruitzichten

ZATERDAG:

De dag begint relatief rustig. Er zijn wolkenvelden en in het noorden kunnen de eerste druppels vallen. Pas in de loop van de dag stroomt er vanuit het oosten een regengebied het land binnen. Daarbij trekt de wind aan en kan het hard gaan waaien vanuit het noordoosten. De boosdoener is een lagedrukgebied boven de Middellandse Zee die voor de regen zorgt. Het vriendelijkst blijft het in het westen van het land. De temperaturen liggen tussen de 30°c in het uiterste oosten en slechts 20°c in het westen van het land. De nul graden grens ligt rond de 3500 meter. Dus ook regen op de gletsjers.

ZONDAG:

Nog steeds is het wisselvallig met in de oostelijke helft van het land vaak veel regen.  De regen trekt richting het oosten weg dus daar worden de wolken volledig uitgeknepen. Tegen de avond is het in het westen alweer droog en kan de zon wellicht nog over een bergtop piepen. De temperaturen doen een klein stapje terug maar er zijn nog grote verschillen. In het westen is het met 18°c wel gedaan terwijl het uiterste zuidoosten nog boven de 25° uitsteekt. De wind neemt in de loop van de dag af maar kan ’s morgens nog een keer flink doorblazen.

MAANDAG:

Op maandag komt er een flinke weersverbetering. Een hogedrukgebied met z’n kern nabij Ierland probeert het Europese vasteland op te wandelen. Hierdoor worden de regengebieden op afstand gehouden. De temperaturen doen er dan ook weer een streepje bij en de 30°c komt in het oosten alweer in zicht. Een noordelijke wind heerst in het westen terwijl het oosten veelal een oostelijke wind heeft. Daardoor kunnen er tegen de Alpen noordrand wellicht nog een paar stapelwolken ontstaan die er nog een paar druppels uitpersen en blijft de temperatuur met 22°c wellicht een beetje achter.

Prikpunt Steiermark

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Helemaal stabiel zomerweer wordt het niet. Het is wel veel beter dan in het weekend maar ook op dinsdag kan er door een noordelijke stroming een bui uitgeperst worden aan de Alpen noordrand. De lucht boven Europa is vochtig en door stuwing kan er dan een bui vallen. Ook op woensdag is dat het geval met name in het westen maar is het neerslag signaal alweer minder. De temperaturen blijven op niveau zoals de dagen ervoor. Maar daarover meer in de volgende berichten.

Fijn weekend

Ronaldo

Envino Imst Daan

Daan en Lizanne verwelkomen jullie graag in het oude centrum van Imst. Schustergasse 4, 6460 Imst

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht