Een Ski-ongeluk en een vlucht misdrijf komen tegenwoordig vaak voor

Ongeval Helikopter

ter illustratie

Een Ski-ongeluk en een vlucht misdrijf komen tegenwoordig vaak voor

Het aantal ski-ongevallen, in Bundesland Salzburg, tijdens de vakantieperiode in Oostenrijk  bedraagt ​​dit jaar 122, dat is ook het gemiddelde van de afgelopen jaren. Dit omvat zowel botsingen als ongevallen die zelfstandig veroorzaakt zijn. Van deze 122 ongevallen zijn in 27 gevallen de eventuele dader(s) er vandoor gegaan. De meeste ongelukken zijn overigens gebeurd in Pongau.

Tijdens deze vakantieperiode heeft Pongau de meeste ski-ongelukken met 59 ongevallen en 116 betrokkenen. Pinzgau volgt op de voet met 50 ongevallen, negen in Lungau en drie in Tennengau. In de stad Salzburg was er een ski-ongeluk op de Gaisberg, bevestigt de politie.

Ongeveer een kwart gaat er dus vandoor!

Vergeleken met de vakantieperiode van vorig jaar zijn er ruim 20 ongevallen minder – destijds waren er bijna 265 betrokkenen bij de politie aangegeven. Als je ook naar het winterseizoen als geheel kijkt, zijn ook deze cijfers gemiddeld.

Als we het over de hele winterperiode nu bekijken dan zijn er 401 ski-ongelukken gemeld. Er waren 742 mensen bij betrokken. In iets meer dan een kwart van de gevallen – 104 tot nu toe – was er sprake van een zogenaamde hit-and-run. In 2022 waren er in dezelfde periode 97 gevallen van een vluchtmisdrijf. Ski-ongelukken gebeuren vooral vaak op splitsingen en kruisingen maar dat laatste is natuurlijk een publiek geheim

Deze cijfers gaan uitsluitend over het Bundesland Salzburg maar we denken dat als we eea landelijk bekijken dat je dezelfde soort cijfers gaat terug zien.

Er wordt door de verschillende media de laatste tijd veel bericht over ongevallen maar als we de cijfers vergelijken met voorgaande jaren dan is het wel wat minder en dat is niet wat we altijd denken.

Toch blijft het uitkijken op de pistes. Nu zijn de Nederlanders die met de wintersport zijn en dan duurt nog voort tot het weekend van 5 maart. Blijf uitkijken, hou je snelheid onder controle en neem de FIS regels in acht.

Bron: ORF Salzburg

Helikopter Pitztal Rifflsee

ter illustrati

Chalet.nl grote banner 900-600

Intersport Twinsport banner 1200x700

Dit vind je ook FANtastisch...