Een slecht weer dag, wat deed Helen met het gezin?

Een slecht weer dag, wat deed Helen met het gezin? Ieder jaar als Helen de Viet op vakantie gaat zowel zomer als winter krijgen we wel een aantal berichten wat zij met het gezin mee heeft gemaakt in Oostenrijk. Dit keer een nieuw verslag van een paar dagen geleden toen het nog minder weer was…

“Hallo lezers en fans van Fantastisch Oostenrijk

Zoals bekend bij trouwe lezers gaan wij graag naar Oostenrijk op vakantie, zomer of winter het maakt ons niet zoveel uit. En ook met en zonder kinderen. We maken regelmatig een uitstapje naar Scandinavië maar de Alpen blijven ons altijd trekken. Ook deze zomer zijn we er weer. Nadat in de letterlijke vooravond van ons vertrek naar Gerlos (maart 2020) heel Tirol werd dicht gegooid vanwege COVID-19 hebben we afgeteld en gehoopt deze zomer weer naar de bergen te mogen gaan.

Aanvankelijk zouden we een combi maken van een city trip naar Wenen en dan door naar Karinthië Nassfeld, echter al vroeg besloten we Wenen dit jaar nog even te skippen en hebben de kinderen unaniem besloten voor Nassfeld. Maar eerst nog een paar nachten terug naar Annaberg. (Annaberg- Lungötz im Lammertal, Dachstein-west Tennergebirge)

Annaberg

(Bewolkt) uitzicht vanaf hotelkamer

We zitten hier wederom in het ontzettend “authentieke” Oostenrijks hotel. Er is een buiten zwembadje , overdekt speelhuisje met zandbak, schommel, trampoline en wat konijnen. Dit alles omringt in de Alpenweide de kinderen vinden het werkelijk het walhalla. En ook wij genieten van dit prachtige plekje met helaas afgelopen dagen regen… heel veel regen ! Dus dat werd zoeken naar een slecht weer plan.

Gisteren viel het weer nog mee en gingen we naar de Lammerklamm. Opweg van Abtenau naar Annaberg rij je er langs. Een prachtige kloof die je heen en terug kan lopen óf heen en via de weg buitenom weer terug.

Vrijwel aan het begin is er een glibberig padje iets naar beneden waardoor je op een soort schiereilandje in de kloof komt. We hadden belegde broodjes bij ons en hebben daar heerlijk geluncht met het bulderende water om ons heen. De kinderen zijn vervolgens een uur bezig geweest met het bouwen van een Dam. Compleet onder de modder en nat maar voldaan zijn we daarna verder gelopen. Met het passeren van andere wandelaars even mondkapjes op , daarna snel weer af. Prima te doen.

Lammerklamm

Helaas vandaag dus weer veeeeel regen en dus part 2 van het slecht weer plan . Dé erlebenis Therme altijd een goede optie met kinderen ( ze zijn inmiddels overigens 4, 6 en 9 jaar) echter, we waren niet alleen. Om 11 uur kwamen we aan en stond er een mega rij buiten. Informeren leerde ons dat de eerste tickets om 13 uur zouden verlopen en dat het bad tot die tijd knettervol zat. ( door COVID-19 mogen er ook minder mensen tegelijk in het bad zijn, en dus nog sneller volle bak daar)

Wat nu? GOOGLE! En zo kwamen we erachter dat zo’n 20 min verderop een kopermijn zat, en mijnen zijn in de berg en dus droog, start de motor here we come! Helaas ook daar druk en dus 40 min in de rij gestaan maar toen hadden we dan toch kaartjes bemachtigd ( €15 voor volwassene 6 tot 12 jaar €7,50 en  4/5jaar gratis, jonger dan 4 jaar mogen niet naar binnen) De totale rondleiding duurde een klein uurtje, in de mijn kan men geen afstand houden en dus volwassen wel een mondkapje op en je krijgt keurig een gedesinfecteerde helm op! (en die bleek niet onnodig)

De rondleiding in deze show kopermijn laat goed zien hoe het er aan toe ging, wat de omstandigheden waren en wat men allemaal vond in de stenen van de berg. Er wordt verteld over de jaren dat de mijn open was en de tijden dat deze gesloten was. Allemaal leuk informatief en in het Engels en Duits goed te volgen.

Kopermijn

Kopermijn

Kopermijn

Kopermijn Geopark

Op de terug weg nog even langs de Therme gereden maar wat denk je… nog steeds een lange rij. Jammer voor de kinderen maar de Erlebenis Therme gaan we niet bereiken deze ronde.

Gelukkig is het weer even droog , dan maar spelen in het bos op de berg.

Erlebnis therme

Morgen gelukkig een overgangsfase naar zomer weer, kunnen we eindelijk weer echt de berg op.

Ik hou jullie op de hoogte !

Ter info:

Tegenover ons hotel zit ook een klein chalet dorpje met leuke huisjes. Zie Appartementen Annaberg Lammertal. 

Authentiek Oostenrijks hotel in Annaberg 

Kopermijn in Hüttau 

Therme in Altenmarkt 

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Instagram Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht