Een sneeuwrijk weekend in Oostenrijk

Kirchberg Kitzbühel sneeuwmeting

Sneeuwmeting 21 januari 2022 Kirchberg Kitzbühel

Een sneeuwrijk weekend in Oostenrijk

Dit weekend staat in het teken van het witte goud. De afgelopen dagen is er al een aardige laag gevallen en ook de komende dagen komt er nog wat bij. Met name de oostelijk deelstaten vallen met hun neus in de  …. sneeuw! Het westen, zoals Vorarlberg, wordt iet minder bedeeld en zoals zo vaak is de kans dat het zuiden droog blijft. De details:

ZATERDAG:

Het sneeuwt onophoudelijk tegen de noordkant van de Alpen. De zwaarste neerslag concentreert zich boven Salzburgerland, Steiermark, OberÖsterreich en verder oostelijk. In het westen en het zuiden is de sneeuwval minder intensief. De sneeuwvalgrens ligt rond laagland niveau tot zo’n 600 meter. Veelal zal het in de meeste dalen gewoon sneeuwen. De temperatuur ligt rond het vriespunt en de wind is krachtig uit het noorden. In het zuidoosten is het een streepje zachter.

ZONDAG:

Het wordt een kleine beetje zachter en ook de sneeuwval is niet meer zo intensief als op zaterdag. In het westen wordt het dan ook droog en met een beetje geluk piept de zon er daar doorheen. De meeste sneeuw concentreert zich nog steeds boven de oostelijk deelstaten. De sneeuwvalgrens loopt ook iets op naar zo’n 600 tot 800 meter. De wind neemt iets af. De temperatuur op 2000 meter ligt rond de -8°c. Aan de zuidkant van de Alpen blijft het onverminderd droog.

MAANDAG:

Op maandag is er een tweedeling. Het westen is droog en daar komt de zon dan ook goed tevoorschijn terwijl het oosten nog te maken heeft met hardnekkige bewolking waar wellicht nog een sneeuwbui uitgeperst wordt. Er kan onder de 600 meter ook regen bij zitten. De temperaturen zijn ook verschillend. In het westen kan het bij zonneschijn makkelijk boven nul uitkomen terwijl in het oosten de temperaturen nog rond het vriespunt liggen. De wind is zo goed als verdwenen.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

De tweedeling in Oostenrijk wordt enigszins in stand gehouden door hoge luchtdruk boven de Benelux en UK en lage luchtdruk boven de Baltische Staten. Hierdoor blijft het oosten van Oostenrijk gevoelig voor bewolking en neerslag. Vorarlberg heeft absoluut de beste papieren voor een voortzetting van het Kaiserwetter in de loop van de week. en dat kan dan weer dagen aanhouden. De temperaturen lopen dan ook weer op. Pas tegen volgend weekend is er weer een neerslagsignaal. Dat is echter nog ver weg.

Fijn weekend!

Ronaldo

Kitzbühel Walde Jannes Beterams

Kitzbühel Walde 21 januari 2022

Corona Reiscertificaat

Chaletnl-banner-900x600

Oostenrijkse Winkel grote banner

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...