Een sneeuwrijke nieuwe week tot 1 meter sneeuw voorspeld!

Een sneeuwrijke nieuwe week tot 1 meter sneeuw voorspeld!

Na de ellende van begin januari met veel te weinig sneeuw en te hoge temperaturen is het de afgelopen 2 weken aanzienlijk verbeterd. Vorige week was ik zelf in de Alpen, in het Salzburgerland,  en er zouden slechts een paar centimeter sneeuw vallen. Uiteindelijk is er meer dan 40 centimeter naar beneden gekomen. Het heeft te maken met de stuwing van de wolken tegen de bergen en het loslaten van de vochtigheid, in combinatie met het rondtollen van diverse lagedrukgebieden. Het is dan altijd vrij onduidelijk wat er aan sneeuw gaat vallen. Uiteindelijk is het meegevallen. De komende dagen is het echter vrij duidelijk dat er heel veel sneeuw gaat komen. Wellicht 1 meter en dan met name in Salzburgerland en Steiermark.

 

ZATERDAG:

Onbestendig is niet het goede woord maar geheel stabiel is het ook niet. De hele dag is er kans op sneeuw aan de noordkant van de Alpenboog. De zuidelijke Alpen blijven voornamelijk droog. De wind waait uit het noorden en is vaak matig tot krachtig. Er worden steeds nieuwe buien tegen de noordkant aangestuwd. De temperaturen liggen tussen de -3°c en +3°c. De temperaturen op 2000 meter ligt rond de -12°c. De zon kan echter ook soms doorbreken. Het is een mengeling van zon en bewolking in de zuidelijke staten en een mengeling van sneeuw en bewolking in de noordelijke staten.

ZONDAG:

Op zondag is het toch een beetje beter. De sneeuw trekt weg richting het zuidoosten en er komen flinke opklaringen tevoorschijn. Er is wel hoge bewolking. De temparturen liggen op hetzelfde niveau als op zaterdag. Heerlijke omstandigheden voor een FANtastische ski dag. De wind is nog steeds noordelijk en neemt in de loop van de dag wel iets toe.

MAANDAG:

In de ochtend is het nog vriendelijk. In de loop van de dag neemt de bewolking vanuit het noorden toe en in de middag gaat het sneeuwen. De sneeuwvalgrens ligt rond de 500 meter. De wind neemt wel toe en op de hoogste toppen kan het vrij onaangenaam zijn. Dikke windstoten zijn dan niet ongebruikelijk. Door sneeuwverwaaiingen kunnen er grote sneeuwhopen ontstaan. De temperatuur  ligt op 3000 meter rond de -15°c en op zo’n 1500 meter rond -5°.

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

Op dinsdag en woensdag sneeuwt het lekker door. De stuwing tegen de noordkant is stabiel en de neerslagspons moet helemaal uitgeknepen worden. Echt super hard sneeuwen zal het niet. Daar komt komende donderdag verandering in. Een enorm sneeuwfront gaat dikke dikke sneeuw brengen. Tot en met vrijdag kunnen we de duimstok in de sneeuw zetten en wellicht 1 meter sneeuw afmeten. En het zwaartepunt ligt boven Salzburgerland en Steiermark, de oostelijke noordelijke Alpen dus.. Gebieden zoals: Flachau, Obertauern, Filzmoos, Tauplitz, Hinterstoder, Dachstein West en Ski Amadé gaan de volle laag krijgen. En de sneeuwvalgrens is yummie. (tot in de laagste dalen) De zuidelijke staten zullen dan helaas met föhn te maken krijgen, maar vaak wel gecombineerd met Kaiserwetter,

Fijn weekend!

Ronaldo

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×