Een weekend om maar snel te vergeten

Een weekend om maar snel te vergeten

verklein1
Op een paar hoge wolkenvelden vandaag na, was het weer een mooie skidag in Oostenrijk. Dit was vanmiddag het beeld in Zell am See. Ondertussen neemt de bewolking toe en volgt vanavond maar vooral vannacht een storing met wat regen. Boven de 1600 meter valt wat sneeuw.

Meerregenonderweg
En dit is de situatie morgenochtend. In heel Oostenrijk (m.u.v. de Zuidkant) is het zwaar bewolkt en valt er wat regen onder de 1600 meter. In de middag wordt het droog en is er weer wat ruimte voor de zon. Koud is het niet, met temperaturen die op 1500 meter stijgen naar een graad of 5. De zaterdag verloopt eerst nog vriendelijk met overal wat zon maar de aangevoerde lucht is zelfs nog milder van aard. In de middag neemt opnieuw de bewolking toe, deze bewolking (incl. neerslag) is op de kaart van morgenochtend, hierboven, al zichtbaar boven Groot-Brittannië. Deze neerslag bereikt de Oostenrijkse Alpen zaterdagavond.

rsum_16020118_16012812
De zondag wordt dan een echte dag om snel te vergeten. Het is zwaar bewolkt en het regent overal flink door. De sneeuwgrens weet zondagochtend nog eventjes te zakken naar 1200 meter, maar stijgt richting de avond naar een absurd hoge 2300 meter. En er komt een hoop neerslag naar beneden ! Lokaal valt er tot maandag ochtend 80 a 100 millimeter, wellicht met de nodige wateroverlast. Sowieso mag er bijna overal rekening worden gehouden met 60 millimeter warm water. Voor de gletsjer skigebieden is dit dan wel weer enorm gunstig, hier kan een meter sneeuw vallen.

tcdc_16020112_16012800
Dit weekend moeten we dan ook maar snel vergeten als maandag weer de zon doorbreekt. Een afkoeling of verse sneeuw tot in de dalen is vooralsnog ver weg. Ook de dinsdag verloopt zonnig en warm, met temperaturen dik in de plus. We houden het in de gaten !

Fijn weekend alvast,
Jeroen Elferink

728x90-Bizztravel

Zoek en boek jou wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...