Een zomers weekend maar daarna bedsokkenweer

WEERBERICHT: EEN ZOMERS WEEKEND MAAR DAARNA BEDSOKKENWEER

ZATERDAG:

Het wordt een heerlijk zomerse dag. Er is echter wel wat bewolking aanwezig maar die is over het algemeen dun en hangt ergens bovenin de atmosfeer. De temperaturen zijn zomers en overal boven de 20°c. In het noordoosten kan in de loop van de dag wat dikkere bewolking voorkomen. De maxima zijn van west naar oost tussen de 20° en 25°c. Het uiterste zuidoosten kan nog een graadje hoger uitvallen. De wind is westelijk maar stelt niet veel voor. De vorstgrens ligt tussen de 3000 – 3500 meter.

ZONDAG:

Wederom een heerlijke dag. Er is 1 verschil met zaterdag en dat is de bewolking. In de ochtend is er wat meer bewolking, met name in de oostelijke helft. Die wolken branden dan in de loop van de dag wel weer weg door de zon maar ook vanuit het westen komen wat dikkere wolken opzetten. Voor de temperatuur maakt het niet uit want die ligt op hetzelfde niveau als op zaterdag. Wederom is de zuidoostelijke helft van het land het warmst. Daar kan de 28°c wel eens aangetikt worden. Het blijft sowieso droog en de wind neemt iets toe uit het westen. In de bergen wordt het wat frisser. Een voorbode van heel ander weer. Pak de slaapmuts en de bedsokken maar weer tevoorschijn!

DE VERDERE VOORUITZICHTEN:

In de nacht van zondag op maandag wordt er vanuit het noordwesten veel koudere lucht aangevoerd. Hierdoor gaat het in de loop van de maandag in het hele land regenen. De temperaturen raken in een vrije val. In 48 uur wordt het 18°c tot 20°c koeler. Op maandag valt de temperatuurdaling nog enigszins mee. Maar op dinsdag gaat de koelkast pas echt open.

De regen gaat dan over in sneeuw. Er wordt namelijk vochtige polaire lucht richting de Alpen geschoten en daardoor wordt het bitterkoud. De temperaturen komen in het hele land onder het vriespunt te liggen. Er valt van dinsdag tot en met vrijdag sneeuw en het kan zo nu en dan flink doorsneeuwen.

De sneeuwvalgrens komt in deze 4 dagen vaak dik onder de 800 meter te liggen. De totale hoeveelheid sneeuw kan oplopen tot minimaal een halve meter onder de 1000 meter. Boven de 1500 meter gaat waarschijnlijk het dubbele vallen vanaf maandag al. Dus de bedsokken en de slaapmuts maar weer uit de kast halen de komende dagen.

Fijn weekend!

Ronaldo

Van den Berg Sport skischoen op maat

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Summit Travel banner 2020 1000x600

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×