Eerst nog 3 dagen nazomerweer

De komende 3 dagen kan er nog volop genoten worden van prachtig nazomerweer

Eerst nog 3 dagen nazomerweer

Onder leiding van een hogedrukgebied ten oosten van Oostenrijk, is het stabiel en mooi zonnig nazomerweer. De wind waait uit het zuiden en warme lucht uit de Mediterranen zorgen voor hoge temperaturen. Maar aan het eind van de week komen storingen dichterbij. Dan wordt het minder warm en neemt de kans op buien helaas toe.


Vandaag volgt de mooiste dag van de reeks mooie nazomerdagen. Overal begint de dag met veel ruimte voor de zon en lokale mistbanken lossen heel snel op. Tegen het middaguur is het dan op de meeste plaatsen al aangenaam warm, de ochtenden verlopen namelijk al vrij koel. Vanmiddag stijgt de temperatuur door naar 24 tot 26 graden. In Tirol kan het lokaal 27 graden worden.

Morgen volgt nog een topdag met veel ruimte voor de zon. In het westen steekt er al wel een voorzichtige föhnwind op. Hierdoor wordt het nog een fractie warmer dan vandaag. Maar vanuit het westen komt wel een storing dichterbij. Op hoogte trekken wolkenvelden over en lokaal tegen de Italiaanse grens is al een bui mogelijk. Met name in Vorarlberg kan de zon het soms eventjes moeilijk krijgen. Elders is het net als de voorgaande dagen op en top zwembadweer (voor de zwembaden die nog open zijn)


Vrijdagochtend is het overal opnieuw zonnig, maar in het westen is het nu wel duidelijk ander weer aan het worden. Nog voor de middag trekken meer wolkenvelden over en in de middag volgen enkele buien in Vorarlberg en later ook in Tirol. Daarbij is een klap onweer of wat hagel mogelijk. Oostwaarts blijft het nog droog en aan de zuid- en oostkant van Oostenrijk is het nog altijd zonnig. De middagtemperatuur ligt tussen de 24 graden in het Rijndal tot 27 in Karinthië.

Het weekend verloopt overal wisselvallig. Zon en wolkenvelden wisselen elkaar af en van tijd tot tijd vallen er regenbuien. Omdat er maar weinig wind staat kan het soms wat drukkend aanvoelen. Na het weekend lijkt het langzaam weer wat stabieler te worden.

Jeroen Elferink
Meteoroloog FANtastisch Oostenrijk en Weerplaza

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

WERKZE OOSTENRIJK grote banner 900 600

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht