Eerst fris en nat daarna warm maar niet droog

Lienz Hauptplatz

Lienz Hauptplatz

De titel geeft een mooie samenvatting voor de komende dagen, eerst fris en nat daarna warm maar niet droog. Na regen komt zonneschijn is het gezegde, maar de regen blijft niet weg.

Vandaag ten zuiden van de Alpenhoofdkam wisselen zon en wolken elkaar af, maar in de loop van de dag vormen zich echter herhaaldelijk regen- en onweersbuien. In Vorarlberg, Tirol en Salzbugerland zullen de bewolking dikker zijn, de regen kan hevig zijn.  Rond het middaguur neemt de regenval een beetje af en kan lokaal de zon er doorkomen. In de warme en vochtige lucht vormen zich echter in de avond opnieuw regen- en onweersbuien met stapelwolken. De wind is zwak tot matig van west naar noord. ‘S Ochtends 10 tot 15 graden, overdag 15 tot 23 graden.

Morgen zal de zon meer tevoorschijn komen de ochtend begint in delen van het land met lage bewolking of mistvelden, in Vorarlberg regent het in de ochtend flink. In de loop van de dag kunnen zich echter nog steeds lokale onweersbuien vormen met een zwakke wind die uit het zuiden waait. In de ochtend liggen de temperaturen tussen 9 en 16 graden, middagtemperaturen stijgen naar 18 tot 26 graden. Op 2000 meter zal het niet warmer worden dan 6 tot 10 graden.

De trend is dat het warmer wordt waarbij de zon in heel Oostenrijk zal schijnen, alleen in het oosten kunnen er van tijd tot tijd wat wolken voorbij drijven. De temperatuur stijgt naar maximaal 29 graden. Zaterdag zal het een tandje warmer worden met veel zon waarbij het 31 graden kan gaan worden, in het oosten kunnen in de middag enkele onweersbuien tot ontwikkeling komen.

Summit Travel Banner2019-1000x600-2

ChaletsPlus Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Vrienden van FANtastisch Oostenrijk

Sinds kort hebben we ook een groep geopend op facebook Vrienden van FANtastisch Oostenrijk zodat jullie hier de mooiste en leukste vakantiefoto’s en video’s met elkaar kunnen delen. Elk jaargetijde kun je en mag je laten zien. Vertel er ook iets bij en waar de foto’s en of video is genomen.
Zo genieten we allemaal mee, ook als we er even niet zijn.

Nodig ook vooral je vrienden uit die iets kunnen bijdragen aan deze groep! De Groeten en veel plezier in deze groep!

Youtube banner FANtastisch Oostenrijk

Turner Banner

Zoek en boek arrangementen

Zoek & boek jouw bestemming

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht