Eerst nat maar zonnig het weekend in

Kaprun Kitzsteinhorn

Eerst nat maar zonnig het weekend in. Even doorbijten maar het weekend beloofd beter te worden met meer zon.

Vandaag wordt het dankzij de aanhoudende zuidelijke stroming een dag met veel neerslag met name in het westen. Richting het oosten is het afwisselend zonnig en bewolkt en droog. Er waait een krachtige tot stormachtige wind uit zuidoostelijke tot zuidelijke richtingen, met zware windstoten van meer dan 120 km/u op de bergen.

De sneeuwvalgrens ligt lange tijd boven de 2000 meter boven zeeniveau en daalt in de avonduren naar 1000 meter. De maximumtemperaturen liggen in het zuiden en uiterste westen tussen de 10 tot 14 graden, elders tussen de 16 en 22 graden.

Morgen is het witte donderdag en wordt het iets frisser met een mix van wolken en zon. In het oostelijke helft van het land valt uit de bewolking aanvankelijk enkele regenbuien, in de middag is er in het westen kans op wat neerslag, een onweersbui is niet uit te sluiten. Voor de rest beloofd het een droge en zonnig dag te worden. De sneeuwvalgrens schommelt tussen 900 en 1700 meter hoogte.

Maximumtemperaturen liggen tussen de 5 en 13 graden in het westen en zuidwesten, en 14 en 19 graden in het Donaugebied en het zuidoosten.

Paasweekend

Goede vrijdag wordt een mix van veel zon en het nodige aan bewolking. Uit de bewolking kan in het zuiden lokaal wat neerslag vallen. De wind is stevige tot stormachtige uit zuidelijke richting. Maximumtemperaturen liggen tussen de 14 en 22 graden.

Zaterdag wordt het zeer warm en overwegend zonnig. In het zuidwesten begint de dag aanvankelijk bewolkt met wat regen. Er waait een stevige tot stormachtige zuidenwind in de bergen. Het wordt een mooie en warme dag met een maximum tussen de 17 tot 26 graden.

Paaszondag wordt het een warme dag met een mix met veel zon en de nodige bewolking. In de middag kan de met name van Montafon tot Boven-Karinthië korte tijd wat regen vallen, onweer niet uitgesloten. De wind is stevig tot stormachtig uit het zuiden, maximum ligt tussen de 10 en 24 graden.

Paasmaandag wordt overwegend zonnig en warm. In de loop van de dag trekt er meer bewolking het land binnen waaruit lokaal regen kan vallen. De wind is krachtig tot stormachtig uit het westen tot zuiden. Maximum ligt tussen de 10 en 24 graden.

Hoe het allemaal verder verloopt, morgen meer weer uit Oostenrijk.

De groeten,

Reserveweerman Michel.

Skihut Alles voor de Wintersport Banner Groot

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Banner Chalet.nl FANtastischoostenrijk.nl-1250x800-px

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×