Eerst nazomer, daarna sneeuwval

Eerst nazomer, daarna sneeuwval

Typisch voor Oostenrijk zijn de grillige kanten van het weer tijdens het voor- en najaar. Binnen 24 uur kunnen alle seizoenen de revue passeren, zo ook aankomende woensdag en donderdag. Maar voor het zover is hebben we vandaag te maken met typisch novemberweer.

Vanmorgen liggen de restanten van een koufront over Oostenrijk. De eerste uren verlopen bewolkt met regen en sneeuwval vanaf 1100 tot 1600 meter. Maar vanmiddag wordt het vrijwel overal droog. Daarbij pendelt de vorstgrens rond de 1700 meter. In de dalen stijgt het kwik naar 6 tot 11 graden. Alleen in Vorarlberg weet het nog een fractie zachter te worden. Ook vanavond en vannacht is het vrij rustig weer met afwisselend opklaringen en enkele mistbanken. De temperatuur weet in enkele dalen te zakken tot iets onder het vriespunt.

Morgen volgt een prima dag met wolkenvelden en zonnige momenten. Vooral ten zuiden van de hoofdkam weet de zon vaak door te breken. De temperatuur stijgt iets.

Woensdag en donderdag volgen twee prachtige dagen met mooi nazomerweer. En dat ver in november. Nieuw is de donderdag, want het koufront met sneeuwval volgt pas in de nacht. Hierdoor kan in combinatie met een föhn de temperatuur op donderdag stijgen naar lokaal 18 graden! Perfect om tijdens de lunch even heerlijk in het zonnetje op je balkon of achtertuin te zitten. Enige uitzondering op dit nazomerverhaal zijn de lagere oostelijke delen van het land. Hier zal waarschijnlijk hardnekkige mist hangen.

In de nacht naar vrijdag volgt dan vanuit Duitsland een koufront met regen en sneeuwval. De sneeuwgrens zakt rap naar 1200 tot zelfs 700 meter. Ook vrijdag overdag blijft het koel met enkele winterse buien.

Maar de hoeveelheden zullen zich veelal beperken tot enkele centimeters. Mooi voor de beelden!

Jeroen Elferink
Meteoroloog bij FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk

Buffy FANtastisch Oostenrijk… wellicht iets voor jou. De buffy(s) zijn op dit moment uitverkocht maar er komt een nieuwe zending aan. Als alles goed gaat hebben we ze weer na 16 november 2020 binnen. Wil je een bericht krijgen van ons en ook bestellen, ga dan naar het bericht waar je de buffy zogenaamd kunt pre-orden.

Laat daar je e-mailadres achter en je krijgt van ons een bericht met een link zodat je meteen jouw buffy(s) kunt bestellen. Voor een vriendenprijs van € 7,95 per buffy kunnen we deze versturen. Verzendkosten, transactiekosten is inclusief voor Nederlandse verzending. Indien we de buffy’s dienen te versturen naar het buitenland dan komt daar nog een kleine bijdrage bij. Een buffy is net wat comfortabeler te dragen in de skiliften het komende winterseizoen. Je kunt deze buffy’s bestellen op de website van FANtastisch Oostenrijk.

 

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?
Abonneer je op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Rechtsonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Heb je je reeds aangemeld, druk dan niet op de knop anders wordt je weer afgemeld… Helaas is het wel zo dat Apple apparatuur niet aan deze berichten dienst mee wil werken.

Sport2000 Skischoen op Maat

Banner Sport2000 Ski Schoen op maat

Colada Sport2000 banner

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...

×