Eerst nog wat neerslag eind van de week zon?

Vrijdag brengt veel meer zon dan de afgelopen dagen, ook wordt het iets warmer.

Het licht aan het eind van de tunnel is in zicht. Het is nog even door de zure appel heen bijten. Een omslag naar droog en zonnig weer is kort aanstaande, met de daarbij behorende stijging van de temperaturen. Maar voor het weekend zien we donkere wolken…maar komt dit uit?

Het is niet koud maar ook niet warm, een jas is nog steeds nodig. Dit geldt ook nog voor het meenemen van een paraplu. Gisteren viel vooral links van de lijn Linz Lienz het nodige aan neerslag, maar dat betekende niet dat er elders een bui kon vallen.

Vandaag zal vooral in het westen van Oostenrijk weer het nodige aan regen vallen, terwijl het oosten en later op de dag het zuiden toch ook zeker de zon gaan zien. De neerslag zal boven de 2000 meter vallen in de vorm van sneeuw, dit alles bij een zwakke wind uit het zuiden.

De temperatuur zal vandaag liggen rond de 9ºC in de ochtend, dit zal oplopen naar maximaal 19ºC in het oosten, daar waar de kans dat de zon zich laat zien het grootst is. De temperatuur zal in gebieden waar veel neerslag valt maximaal 16ºC worden.

Woensdag: verbetering in de maak

De neerslag zal vooral vallen aan de noordkant van de alpen, terwijl het zuiden en met name Karinthië en Steiermark  de zon vaker zal zien. De kans op een bui is overal aanwezig. Dit alles met een zwakke tot matige wind uit het westen. De temperaturen lopen uiteen tussen de 7 tot 14 graden in de ochtend. De maximumtemperaturen liggen tussen de 15 tot 22 graden.

Er na: zon

Zoals het er nu uitziet zal op donderdag en vrijdag de zon meer schijnen, maar kan er sporadische een bui vallen. Ook zullen de maximumtemperaturen verder stijgen met een zwakke tot matige wind. Op donderdag liggen de temperaturen in de ochtend tussen de 6 tot 13 graden, in de middag stijgend naar 18 tot 23 graden. De vrijdag zal qua temperatuur op hetzelfde niveau liggen, maar onweer ligt op de loer.

Meer weer morgen…

Instagram Banner

Golf club Hohe Tauern

Zoek & boek

Zoek de perfecte wintersportreis bij onze exclusieve partner Summit Travel
Maak hierboven hiernaast een selectie.

Reageer mee via Facebook

Heb jij je al geabonneerd op onze Nieuwsbrief?

Op de hoogte blijven van het nieuws uit Oostenrijk. Abonneer je gratis op onze Nieuwsbrief en je bent als eerste op de hoogte.

* verplicht