Eerst nog lente maar komend weekend winterinval!

Zillertal Arena gisterochtend

Eerst nog lente maar komend weekend winterinval!

Gistermiddag volgde vanuit Duitsland een actief gebied met regen (en sneeuw in de bergen). Afgelopen nacht viel daardoor een dik pak sneeuw voor de hogere skigebieden. De komende dagen is het heel ander weer, het wordt volop lente! Maar tijdens het weekend volgt eindelijk de langverwachte winterinval! Voor vele wel te laat…

Vanmorgen komt er nog veel bewolking voor vanaf het Tiroler Unterland oostwaarts. Uit de bewolking valt aldaar nog wat regen of sneeuw. In het westen en zuiden is het droog met ruimte voor de zon. In de loop van de dag breekt ook elders de zon door, maar het Salzburgerland blijft wat achter met meer bewolking. Op 1500 meter stijgt het kwik van 0 naar 5 graden. Tijdens de ochtend zijn de skipistes boven 1000 meter vaak goed, tijdens de middag is dat pas vanaf 2000 meter. In de dalen wordt het maximaal 10 tot 18 graden.


Vanavond en komende nacht is het helder, regionaal ontstaat wat mist. Daarbij gaat het in vrijwel alle dalen licht vriezen.

Morgen volgt een op en top lentedag. De zon schijnt van opkomst tot ondergang flink, maar tijdens de middag trekken wel wat velden met dunne sluierbewolking over. Het wordt maximaal 16 tot 21 graden in de dalen! De vorstgrens stijgt naar 2500 meter, dus tot hoog op de berg zullen tijdens de middag pappistes volgen.

Donderdag raakt het bewolkt en verloopt de middag regenachtig. De sneeuwvalgrens ligt eerst rond 2000 meter, zakt tegen de avond naar 1600 meter.

Vrijdag is het juist weer droog en vrij zonnig, in de dalen wordt het dan 12 tot 19 graden. Zaterdag volgt in de loop van de dag een koufront en tijdens de avond zakt de sneeuwvalgrens tot in vrijwel alle dalen. Een echte winterinval volgt. Zondag vallen er dan sneeuwbuien en is het opvallend koel. Mogelijk valt tijdens de winterinval een dik pak verse sneeuw!

Jeroen Elferink

Banner Chalet.nl FANtastischoostenrijk.nl-1250x800-px

Wil je nu echt niets missen van de berichtgeving van FANtastisch Oostenrijk?

Iedere dag als eerste geïnformeerd worden over het weer, video’s, updates en alles wat het leuk maakt in de Oostenrijkse Alpen, abonneer je dan op onze FANtastische Push berichten. Je kunt je abonneren via jouw mobiel, laptop, tablet of pc (en het is natuurlijk volkomen gratis) Linksonder in het scherm zie je een rood bolletje oplichten. Druk op deze knop en je krijgt dagelijks een signaal dat er een nieuw bericht klaar staat. Helaas is het wel zo dat de Apple apparatuur niet aan deze berichtendienst mee wil werken.

Twinsport WaxenSlijpen Fantastisch-Oostenrijk Banner 1200x700

Zoek en boek je wintersport

Dit vind je ook FANtastisch...